Hvad er den bedste agn til at fange hvidfisk?

Hvad er den bedste agn til at fange hvidfisk?

Nogen vil sige, at det er et møl, for fisken vil aldrig gå glip af et møl på krogen. Nogle gange virker intet andet, og på disse larver napper hun nej nej nej ja. Nogen vil kalde den øverste top af deres agn for oprysha. Jeg kender fiskere, som allerede fra slutningen af april holder op med at bruge møl og først vender tilbage til det langt hen på efteråret. Samtidig er oprysh den vigtigste agn i varmt vand. Fisken kan også lide denne larve og reagerer perfekt på den. Men vigtigst af alt - oprysh er meget uhøjtidelig med hensyn til opbevaring. I en måned havde jeg disse larver i garagen i den sædvanlige plastikbeholder, og der skete ikke noget med dem.

Der er en anden meget fangende agn, som fungerer godt næsten hele året rundt, kan lide de fleste arter af hvidfisk, er billig og ud over alle glæderne ikke samler byttepenge. Jeg taler om vores sædvanlige perlovka. På perlovka bider mort med gustera, meget glad for det korskarpe, fanget på det brasen, godt, og selvfølgelig, chub. En af mine kammerater fanger fangere udelukkende på perlekornene, og det må indrømmes, at de fanger perfekt. Du kan tilberede perlovka på forskellige måder, jeg gør det sådan her. Jeg hælder grynene i nok koldt vand, tænder for ilden og venter på, at det hele koger. Så snart de første bobler dukker op på vandoverfladen, skruer jeg ned for varmen til medium og koger perlen i præcis en time. Så tager jeg den af ilden, si'r den og lader den køle af. Når peberkornene er kølet af, skal du sørge for at hælde brødkrummer over dem.

Perlovka i brødkrummer virker meget mere effektivt end det sædvanlige. Forestil dig, hvordan der i vandet fra hvert korn gradvist udskilles brødkrummer, der faktisk laver vores agn på samme tid og madding. Forresten, når jeg fisker efter perlefisk, sørger jeg også for at agne med det. Hvis der fiskes på kort afstand, kaster jeg korn fra hånden, og hvis fiskene er langt fra kysten, skyder jeg dem med en lille slangebøsse. Når du fisker i åen, skal du fodre med perlefoder med en mærkbar forventning, fordi åen fører lette korn væk fra agnstedet. Jeg kan huske, at jeg engang kogte mig en gryde med perle og i flere dage kørte med den på forskellige reservoirer overalt og fangede godt. Præcis ikke værre end mine kammerater med møl, orme og alle slags oparyshami. Sådan, her er en fangst af denne agn. Hvem vidste det ikke, brug det.

Forrige indlæg: Hvad er problemet med at fange store rødfisk, og hvordan håndterer man det?

Næste indlæg: Sådan vikler du linen korrekt på en spinnestang

Relaterede indlæg