Karpe. Morgen eller aften?

Karpe. Morgen eller aften?

Nogle gange besøger man det samme vandområde på forskellige tidspunkter af dagen. Og hver gang bliver man overrasket over, hvor uforudsigelig karussen er. Der er reservoirer, hvor den fanges døgnet rundt. Og dag og nat. Og i nogle damme er den kun aktiv tidligt om morgenen. Hvor den tværtimod arbejder om aftenen.

Desuden afhænger dens fødevalg også af årstiden. Om foråret arbejder vesperen, og midt på sommeren skifter aktiviteten til om morgenen. Og i gydesæsonen går alting galt her.

Og det er umuligt at sige entydigt, på hvilket tidspunkt der vil være den bedste fiskeeffektivitet. Den lille karpe spiser relativt jævnt i løbet af dagen, og dens natlige aktivitet er lavere. Men den store har kun et par udbrud af aktivitet om dagen, og den kan dukke op når som helst. Derfor, hvis du ofte fanger på en bestemt "hans" dam, så er det ønskeligt at holde mindst nogle optegnelser over fiskeri for bedre resultater.

Denne gang fiskede vi i dammen om morgenen, og morgentimerne var meget effektive. Bogstaveligt talt fra kl. 4 til 5 om morgenen. I en time omkring 20 karper. Og så fra kl. 5 til 7 kun fem, dog med bonusser.

Derefter blev jeg erstattet af min ven Eugene. Han fiskede fra kl. 8 til 10 om morgenen. Og fangsten er allerede meget værre.

I løbet af dagen har vi nu en vild varme og fangst på dette tidspunkt, vi, folket i nord, meget usædvanlige) Så aften, omkring 20:30 og op til 23:00. Og her er præcis det samme billede som om morgenen, bare modsat. Indtil kl. 22.00 sjældne pæne bidder.

Karperne begynder at gnide sig op ad bredden. SangYang har besluttet at teste en ny stang. Den er kun 3 meter lang, men ret kraftig. Monolitisk pisk, typisk for koreanske stænger. Selvfølgelig skal den bære 500-800 g fisk og ikke disse "palme"-fisk. Men... Det er, hvad det er, det er, hvad det er.

Og omkring kl. 22 blev fisken tændt igen, og i den sidste time inden mørket faldt på, tog jeg yderligere 15 stykker. Og på en 3-meter stang og på 3,6 meter også. Omtrent det samme. Den sædvanlige aftenaktivering.

Jeg ville gerne have fanget det og mere til, men som noget havde jeg glemt natjigs og lommelygte og alt det andet derhjemme. Og derfor måtte min partner Sergey trække ned - og han begyndte bare at fange).

Generelt - undersøg dine reservoirer omhyggeligt, så bliver du glad!

Forrige indlæg: Jeg har ikke købt saltede sild i lang tid. Utroligt velsmagende og lavt saltet sild derhjemme på få minutter (billig og velsmagende)

Næste indlæg: Kyllingevinger i tomatpuré-sauce

Relaterede indlæg