Sådan vikler du linen korrekt på en spinnestang

Sådan vikler du linen korrekt på en spinnestang

At vikle fiskelinen korrekt på stangen vil ikke være i stand til enhver erfaren lystfisker. For ikke at nævne begyndere. Forkert viklet grej kan skade, når du fisker, føre til alvorlige konsekvenser. Derfor kræver denne procedure en seriøs tilgang. Desuden er det nødvendigt at kende den korrekte teknologi. Derefter vil fangst på flåden, når du besøger fisketure, blive husket af en fremragende ferie og fanget trofæer af ædle rovdyr.

Metoder til oprulning:

Der er flere muligheder for, hvordan man korrekt vikler linen på forskellige typer spoleskspinning:

  • Parallelviklingsmetoden anses for at være en af de mest almindelige. Den går ud på at lægge fiskelinen parallelt i en lille vinkel på spolen. Denne mulighed er dog ikke så vellykket, fordi ikke alle spindehjul giver dig mulighed for at udføre denne vikling.
  • Krydsformet vikling giver dig mulighed for at lægge fiskelinjen på hjulet med den såkaldte endeløse skrue. Opviklingen sker, når spolen bevæger sig i forskellige retninger, alle med forskellige hastigheder. Det er værd at bemærke, at med denne viklingsmetode overlejres hver ny spole på den forrige. Derved dannes en overlapning i form af bogstavet "X". Når man vikler, skal man dog sørge for, at fiskelinen ikke bliver snoet. Viklet perfekt og jævnt. Så kommer varianter med skæg forbi.
  • I de senere år er man ofte stødt på vikling med en omvendt kegle. Fiskeeksperter fremhæver, at fiskelinen med denne metode er mindre tilbøjelig til at sno sig, og at der kommer færre skæg. Ulempen ved denne metode er dog korte kast. Fiskelinen vikles med en reduceret stigning på den ene side af spolen og en øget stigning på den anden.
  • Vikling af en lige cylinder foretages hos de virksomheder, der fremstiller grej. En sådan vikling betragtes som en af de gennemsnitlige muligheder. Hvis du sammenligner med de metoder, der blev beskrevet ovenfor. Og når fiskeren formår at vikle fiskelinjen på denne måde, vil en sådan parallelvikling være en af de bedste.

Forresten er udtrykket vikling og lægning ikke det samme. Winding er det sædvanligt at kalde de måder, hvorpå viklingen af fiskelinjen, såsom X - formet, parallel. Og lægning kaldes den form, der danner linen ved fuld fyldning af spolen. Fagfolk anbefaler at lære flere forskellige varianter af vikling. Dette er især vigtigt, når du besøger fisketure og giver dig mulighed for at fange større trofæer. Der er en stabling, der kaldes kaotisk. Den findes oftest på stænger fra Kina.

Anbefalinger om, hvordan man ruller korrekt:

Hvad alle ved, er, at hvis fiskelinen lægges korrekt, eliminerer det sammenfiltringer. Hvordan vikler jeg den korrekt? For ikke at opleve nerverne ved at løsne skægget, og kastene blev opnået på større afstande, bør du kende til teknologien udtrykt som følger:1. Før du begynder at vikle fiskelinjen, anbefales det at fastgøre spolen i en position ved hjælp af en genstand på stiften.2. Fastgør en selvstrammende knude eller loopet fiskelinje kan fastgøres på en hvilken som helst af hjulene. Det skal dog gøres ved spolekanten. Så tæt på den som muligt.3. Fiskesnøren vikles i en afstand af ca. 2 eller 3 mm. Ned fra den forreste kant af spolen. Hvis fletningens tykkelse er lavet af tynde materialer, kan den reduceres til 1 mm.4. I tilfælde af at fiskelinen glider og ikke har skridsikre belægninger, skal du på de første omgange klæbe et par stykker gips. Og lad det ligge der og vikle oven på resten af grejet.5. For at vikle ordentligt skal fiskelinen strækkes stramt. Og alle bevægelser udføres langsomt og mere jævnt. På den måde undgår man vridninger.

Her er de vigtigste anbefalinger om, hvordan man korrekt vikler fiskelinjen på spinding.

Forrige indlæg: Hvad er den bedste agn til at fange hvidfisk?

Næste indlæg: Hjemmelavet saltet makrel: min signaturopskrift på en ret, du vil have mere og mere af

Relaterede indlæg