Fangst af passive gedder: Hvad du skal vide

Fangst af passive gedder: Hvad du skal vide

Hvis du planlægger at fiske efter gedder, er du nødt til at forstå, hvilke særlige kendetegn der er ved de fisk, du planlægger at fange. I det øjeblik lufttemperaturen falder, falder vandtemperaturen også. Og jo tættere vinteren kommer, jo roligere og mere passiv bliver fisken. Den holder op med at reagere på det, du er klar til at tilbyde den, og derfor vil jeg i dag tale med dig om, hvordan du kan ruske op i fisken, selv om den er blevet fristet af nogle agn.

For at fiskeriet i efterårsperioden og på et tidspunkt, hvor fisken simpelthen bliver passiv, bliver produktivt, giver jeg dig et par tips, der vil gøre din fangst rig.

  • Først og fremmest skal du huske, at fiskene leder efter, hvor der er dybere, så så snart temperaturen falder til et lavt niveau, begynder fiskene at bevæge sig ned i dybet. Det gælder som regel for store reservoirer og store floder, for her lægger isen sig ikke med det samme, så de har tid til at finde det bedste tidspunkt;
  • På reservoirer kan fiskene være på dybdeforskelle, samt hvor der er strandvolde. Men på lavvandede floder bliver isen ret hurtig, så fiskene kommer ret sjældent op til overfladen;
  • Hvis gedden er stor, begynder den at bevæge sig langsommere langs reservoiret. Det er af denne grund, at fisken oftest står i baghold for at angribe sit offer. Derfor er det vigtigt for fiskeren at finde et sted, hvor der er en stor gedde. Før det kolde vejr sætter ind, er det et sted med en dybde på 1,5 meter, samt hvor der er overgange fra lavvandede steder til gruber, under buske samt på steder, hvor der er et stort antal oversvømmede træer. I gruberne går gedden først, når en stærk kulde starter;

  • Den bedste mulighed for at fange i denne periode vil være at fiske fra en båd. På den kan du sikkert stoppe, hvor der er tilstrækkelig dybde, såvel som huller, hvor fiskene kan gemme sig;

  • Du kan prøve at udforske bunden af reservoiret, og hvis du ikke selv har særligt udstyr, kan du bare skyde med en jigg. Man ankommer til reservoiret i løbet af 30-40 minutter, og så kaster man, hvor det giver mening at fange fisk. Så du forstår, hvor det er muligt at fiske.

Ved at være opmærksom på disse punkter er du sikker på at komme hjem med en god fangst.

Vejrforhold

Geddernes aktivitet øges, når vejret udenfor er iskoldt, men du skal sørge for, at det er vindstille. Gedden er en fisk, der ikke lader sig skræmme af støvregn og let regn. Tværtimod bliver den mere aktiv, hvis det atmosfæriske tryk er lavt. Når vandet er mættet med ilt, bliver foderfiskene træge, så gedderne ikke behøver at jage deres fangst. Det er vigtigt, at vejret er stabilt, da eventuelle ændringer kan afskrække fiskene fra at jage.

Hvad angår fiskeri i efterårsperioden, vil det mest effektive fiskeri være fiskeri i dagtimerne. Også i dagtimerne, på trods af at der er frost om natten, bliver det stadig varmere i dagtimerne. Derfor kommer fiskene ud for at søge føde, og i denne periode vil du kunne fange dem. I tilfælde af at du planlægger at fange netop en gedde, og der er tåge udenfor, er det nødvendigt at vente, indtil den forsvinder. Først derefter kan du forstå, hvor du skal kaste, og om fisken reagerer på dine kast.

Interessant! Ifølge de statistikker, som jeg har indsamlet fra fiskere, tager det som regel mindst 3-4 timer at fange en gedde, og for ikke at fryse skal du ikke kun sørge for varmt tøj, men også varm drikke.

Valg af agn

Det vigtigste punkt, når man fanger gedder om efteråret, er valget af agn. De mest fungerende agn, når man fanger gedder i november, kan overvejes:

  • woblere - i begyndelsen af måneden er det bedre at vælge suspendere, som bruges indtil midten af november, men derefter går vi videre til synkende varianter, som fungerer perfekt i tilfælde af, at der endda begyndte at komme frost;
  • aflæst silikone på krogen. Det bruges normalt, hvis fangsten sker på lave dybder, når man fisker i siv eller åkandeblade. Under sådanne forhold angriber gedden, så du kan roligt tilbyde hende sådanne varianter af agn;
  • perfekt på dette tidspunkt fungerer poppers, som flyver meget langt og præcist. Under flyvningen udsender de også en subtil lyd, der lokker gedderne ud af sivene.

Hvis du griber fangstprocessen rigtigt an, kan du nyde fiskeriet og være sikker på, at du kommer hjem med en god fangst.

Forrige indlæg: Karpefiskeri om natten

Næste indlæg: Tarkhun på georgisk: Drikkens historie og opskrift

Relaterede indlæg