Flådfiskeri fra bunden: valg af plads, blanding af agn, måling af dybde

Flådfiskeri fra bunden: valg af plads, blanding af agn, måling af dybde

I den sidste artikel i serien "Flådfiskeri fra bunden" talte vi om at vælge stang og hjul og lave din første flådrigning. I dag vil vi tale om, hvordan man finder det rigtige sted at fiske, forbereder agnblandingen og måler dybden ved fiskepunktet. Om de grundlæggende færdigheder, som enhver flådfisker bør forsøge at mestre.

Hvordan man vælger et sted at fiske

Jeg vil opdele valget af fiskested i to faser. Den første er at finde et sted at fiske i reservoiret. Den anden er definitionen af dette område af det punkt, hvor du planlægger at slå dig ned og direkte fange fisk. Ved første øjekast virker evnen til korrekt at finde et sted at fiske ikke så vigtig. Nå, hvad er der at være klog - der er en vandmasse, der er et frit stykke land - sæt dig ned og fang. Men alt er ikke så enkelt her.

Først og fremmest fordi fiskene ikke altid er jævnt fordelt over reservoiret. Det sker, at de fleste af dem er koncentreret i nogle bestemte områder, og andre steder er de fraværende eller meget små. For eksempel om efteråret, efter en skarp kuldeperiode, ruller fiskene ned til hullerne. Om foråret går de derimod til velopvarmede stimer. I reservoirernes varme kan der være en effekt af termoklinen, og i disse dage skal man lede efter fisk på 4-5 meters dybde eller i de midterste vandlag. Kraftige stigninger eller fald i vandstanden i floderne får fiskene til at lede efter bekvemme steder opstrøms eller nedstrøms.

Hvordan finder man ud af det hele? I første omgang er det nemmest at søge information på internettet. Tilmeld dig fiskegrupper i sociale netværk, og besøg dem regelmæssigt. Særligt nyttige i denne henseende er lokale publiki, ofte rapporter fra fiskeri der dumper online. Nogle gange endda med en nøjagtig angivelse af fiskestedet. Hvis det specifikke sted ikke er angivet, kan du bede om en beskrivelse af forholdene i kommentarfeltet og derefter lede efter noget lignende på kortet. Senere, når du har din egen erfaring og arbejdede punkter, vil det være lettere for dig. I mellemtiden skal du gøre dig fortjent til det - fiske og prøve at læse mere om fiskenes adfærd. Om dens sæsonbestemte vandringer, om gydeplaner, om hvilke steder den i princippet foretrækker.

De bedste steder at fiske

Når du er ankommet til et på forhånd udvalgt sted på reservoiret, skal du vælge et bestemt sted at fiske. Hvad skal man orientere sig efter her? Først og fremmest på de steder, hvor der er blevet fisket før dig. Sådanne fiskesteder er som regel let genkendelige. Hvis du ser et godt trampet område på bredden, stativer til fiskestænger, skåret af grene - betyder det, at der ofte fiskes her, og derfor er stedet godt fodret, og fiskene der bør holde.

Hvis du er faldet over et helt vildt område (hvilket er meget sjældent i dag), skal du være opmærksom på, om du kan foretage fuldgyldige kast på dette sted, komfortabelt og uden indblanding for at tage fisk i nettet. Om der ikke er mærkbare forhindringer i vandet og på bredden: træer, der stikker op af vandet, overhængende grene, buske bag din ryg. Modeller hele fiskeprocessen i dit hoved, og prøv at forstå, om noget vil forstyrre dit fiskeri eller ej.

Madding til fiskeri

Vi har fundet fiskestedet, lagt udstyret frem og fået fat i grejet. Dernæst begynder vi at beskæftige os med agn. For ikke så længe siden var vi nødt til at forberede agn til fiskeri i ordets bogstavelige forstand. Foder til fisk blev dampet, opblødt eller kogt. Nogle gange skulle det gøres næsten en dag før fiskeriet.

I dag har producenterne af færdiglavet agn forenklet denne proces til et minimum. Fabriksblandinger er næsten klar til brug, det er kun at tilføje vand til dem og give lidt insisteren. Sammensætninger af færdiglavet agn vælges til forskellige fiskeforhold og fiskesammensætning. Hver producent har en agnserie til floden og stående vand, der er designet specielt til at fange brasen eller karpe, til fiskeri i varme eller kolde årstider. Du kan f.eks. læse en lille guide til agn fra Salmo og vælge den, der passer bedst til dine forhold. Og du kan altid rådføre dig med en fiskebutik.

Sådan blander du agn til fiskeri

Trin-for-trin algoritme for korrekte handlinger:

  • Det første, vi gør, er at sigte tør agn gennem en særlig fiskesigte. Dette gøres for at fjerne for store partikler og andet teknologisk affald.

  • tilsæt derefter gradvist og i små portioner vand til agnen. Dette er det vigtigste øjeblik i processen med at forberede blandingen - det er vigtigt at opnå den korrekte mekanik fra agnen. Den skal hverken være for tør eller for klistret. Jeg plejer at lave en grundblanding først, så lader jeg agnen stå i 15-20 minutter og fugter den en gang til.

  • Tilsæt jorden

  • Vi sigter lokkemaden allerede i sin færdige form. Det vil sige, at vi kører den allerede fugtede agnblanding med jord gennem den samme fiskesigte. Derefter bliver agnen mere luftig, og den begynder at arbejde på bunden meget tidligere end usigtet.

  • Tilføj tilsætningsstoffer til agnblandingen og form agnkugler.

Sådan virker lokkemad

Den bedste illustration af, hvordan lokkemad virker, får vi ved at fodre fugle. Lad det være duer i en park. I begyndelsen flyver de første få fugle op til foderet, de opfører sig forsigtigt, hakker på en afmålt måde og holder sig væk fra manden med korn. Men for hver ny portion bliver de flere og flere, og nu har spurve og kajakker sluttet sig til duerne. De begynder at hakke mere aktivt i maden og kommer tættere og tættere på dig. På et tidspunkt bliver fuglene rigtig mange, de begynder at snuppe maden fra hinanden, og de mest dristige tager den direkte fra dine hænder. Dette er et eksempel på fødekonkurrence - et instinkt, der får dyr i store flokke til at glemme alt om forsigtighed og forsøge at få fat i maden først.

Det samme sker, når du fisker. Du kaster jævnligt agn ud til fiskepladsen og samler på den måde gradvist aktive fisk. Jo flere fisk der er på stedet, jo hyppigere er der bid. Man mener, at alt moderne hvidfiskefiskeri er spekulation i fødekonkurrence.

Hvorfor tilføje groundbait og maddiker til agn

Formålet med absolut enhver agnblanding er at samle fisk på fiskepladsen og holde dem der så længe som muligt. Samtidig skal fiskene ikke mættes hurtigt, for så er agnen på din krog ikke særlig interessant for dem, og derfor kommer der ikke noget aktivt bid. Derfor er det altid en stor risiko at give fiskene en stor portion foder. Samtidig er det ikke altid nødvendigt at fodre fiskene med fine, kaloriefattige agn. En sådan blanding vil simpelthen ikke interessere store fisk, især ikke i den sæson, hvor de er mest aktive.

Hvad skal man så gøre? Generelt er der ingen klare instruktioner om dette emne og kan ikke være det. At finde den rette balance i agnblandingen er den vigtigste hemmelighed ved tilberedning af agn. Og denne hemmelighed er forskellig for hvert enkelt fiskeri. Delvis for at løse et sådant problem hjælper det med at tilføje almindelig jord til agnet. Jorden tillader ikke kun, at fiskene hurtigt mætter agnen. Den gør også blandingen tungere, skaber yderligere fisketiltrækkende uklarhed og holder møllene i foderet i god stand.

Ved tilsætning af forskellige slags larver i agnen vil man gerne stoppe separat. En sådan procedure øger i høj grad antallet af bid og det endelige resultat af hele fisketuren. Det er dog nødvendigt at huske følgende regel: "Hvis du tilsætter nogle maddiker i agnen, skal de samme maddiker være på din krog". Fisken skifter til sidst til det, vi fodrer den med, og reagerer dårligere på alt andet. En anden regel vedrører selve maden. Agnblandinger er et ret aggressivt miljø for dem, og møl dør hurtigt i dem. Derfor er det ikke nødvendigt at tilsætte hele portionen af larver til foderet på én gang, gør det lidt før hver ny fodring.

Sådan tilsætter du jord til lokkemaden

Når lokkemaden har suget vandet til sig og er svulmet op, skal du tilsætte lidt mere vand og blande godt igen. Din opgave er at få lokkemaden til at blive let overfugtig, dvs. når den bogstaveligt talt kan formes til en kugle med et tryk i næven. Derefter kan du tilsætte jord, der er sigtet gennem en sigte eller revet i håndfladerne, til lokkemaden. Forholdet mellem mængden af jord og lokkemad afhænger af situationen. Normalt tager man udgangspunkt i et vægtforhold på 50/50 mellem jord og tør madding.

Måling af dybden og indstilling af arbejdshældningen

Lad os gå videre til at måle dybden og indstille arbejdsudløseren, den vigtigste flådprocedure. Når man har bestemt dybden på fiskestedet, er det nødvendigt at indstille flådet på en sådan måde, at en tydeligt synlig del af antennen stikker op af vandet, og løkken eller svirvlen, som snøren sættes på, rører lidt ved bunden. Der er flere forskellige måder at måle dybden på, og ingen af dem er ikke ideelle. Det er kun muligt at indstille nedstigningen perfekt, hvis man gør det lige under spidsen af stangen, som ved blinkfiskeri. I alle andre tilfælde vil der altid være en lille fejl, som skal elimineres i løbet af fiskeriet.

At måle dybden er ganske enkelt:- flyt alle skud på din rigning til subpaskami og begynd at lave kast til fangstpunktet.- før hvert nyt kast flyttes flåddet på fiskelinen fra skuddet til spidsen af stangen - så snart flåddets krop vises over vandet, ligger lasten på bunden.- flyt nu lidt efter lidt flåddet tilbage til subpaskami, indtil flåddet ikke indtager den ønskede position for os.

Den oprindelige arbejdsdybde er fundet. Denne variant af dybdeindstilling er den nemmeste og mest praktiske, personligt bruger jeg den oftest. Der er ingen grund til at forsøge at gøre grejet superfølsomt og kun lade den yderste spids af antennen være over vandet. I så fald vil du få en masse uvirksomme kroge, og dine øjne vil blive trætte midt i fiskeriet. Jeg indstillede tværtimod dybden, så næsten hele antennen var synlig. Og det er ikke bare mit dårlige syn, men denne position af flådet gør, at man kan se hele hugget, lige fra begyndelsen. Og det, synes jeg, er hele pointen med flådfiskeri.

Forrige indlæg: Jeg koger friskfrosne sild, så alle benene i dem bliver bløde (nem måde)

Næste indlæg: Stemningsfuldt lækker - makrel bagt i ovnen. Trin-for-trin opskrift med fotos.

Relaterede indlæg