Jeg koger friskfrosne sild, så alle benene i dem bliver bløde (nem måde)

Jeg koger friskfrosne sild, så alle benene i dem bliver bløde (nem måde)

Denne ret bliver smuk og velsmagende af enhver fisk, også selv om den har mange små ben. Jeg vil vise dig et eksempel med sild. Ved slutningen af tilberedningen kan man slet ikke mærke knoglerne. Tilberedningsprocessen er meget enkel og nem, det tager ca. 20 minutter at forberede. Af hovedprodukter skal du kun bruge fisk og grøntsager. Og fiskens smag er simpelthen vidunderlig. Den kan serveres varm med garniture, og i afkølet form er den en vidunderlig snack. Det store plus ved denne ret er, at den kan tilberedes både på komfuret og i ovnen.

Portioner 5

 • Forberedelsestid 20 minutter
 • Tilberedningstid 2 timer og 20 minutter

Ingredienser

 • 800 g sild (friskfrosne)
 • 250 g løg
 • 200 g gulerødder
 • 100 g tomatpuré
 • 5 spsk. vegetabilsk olie
 • 3 laurbærblade
 • 2 spsk. sukker
 • Kværnet peber efter smag
 • salt efter smag

Vejledning

 1. Riv gulerødderne groft, skær løget i 4 stykker, og skær det i stave. Send alle grøntsagerne på én gang i en stegepande i varm olie, rør rundt, og kog ved middelvarme i 10 minutter. Rør rundt hele tiden.

 2. Grøntsagerne bevarer deres sprødhed (de er ikke færdigkogte), og det er det, vi har brug for.

 3. Drys sukker over grøntsagerne, og tilsæt tomatpuré. Der er meget pasta, og den er sur, så sukkeret neutraliserer den sure smag. Grøntsagerne bliver meget, meget velsmagende efter tilberedningen.

 4. Steg under omrøring i 2-3 minutter, og grøntsagerne er færdige.

 5. Mens vi steger gulerødder og løg, er vi sideløbende i gang med at stege fisk. Optø silden i forvejen, vask den, fjern finnerne.

 6. Skær hovedet af, skær bugen op, tag indmaden ud, fjern den mørke film og skyl godt. Tilberedte kadavere skæres i mellemstore stykker (jeg fik 14 stykker).

 7. Der er 2 varianter af tilberedning: på komfuret og i ovnen. På komfuret skal du hele tiden holde øje med retten, så den ikke brænder på, og røre rundt (stykkerne bliver ikke hele). For mig er ovnen den bedste løsning. Vi deler de ristede grøntsager i 2 dele og lægger den ene del i bunden af et dybt fad, som er egnet til ovnen. Salt og peber på grøntsagerne, og tilsæt et laurbærblad (riv det i 2 dele).

 8. Stykker af sild placeres tæt på hinanden i et enkelt lag. Salt og peber igen, og læg laurbærbladet ud.

 9. Dæk fisken med resten af grøntsagerne, salt og peber lidt, tilsæt det resterende laurbærblad. Hæld 200 ml vand i (uanset temperatur). Dæk med folie eller et låg, og send det i ovnen ved 230 grader. Så snart alt indeni koger (det tager ca. 10 minutter), skrues temperaturen ned til 170 grader, og fisken tilberedes i 2 timer og 20 minutter.

 10. Retten bliver meget smagfuld. Alle ovne er forskellige, så for at være sikker på, at alle ben i fisken er bløde, er det bedre at tage et stykke ud og prøve.

 11. Fjern forsigtigt grøntsagerne fra toppen (åbn fisken), læg stykkerne på tallerkener med pynt, tilsæt grøntsager og server. Eller afkøl retten helt og server den som forret. Fiskestykkerne forbliver hele (men de er møre), alle knoglerne indeni bliver bløde, og du kan ikke engang mærke dem. Retten smager som fisk på dåse i tomatsauce med grøntsager, men mange gange bedre og mere smagfuld.

Forrige indlæg: For den mest effektive aborre fiskegrej har du brug for en pålidelig lille ting

Næste indlæg: Flådfiskeri fra bunden: valg af plads, blanding af agn, måling af dybde

Relaterede indlæg