At fange karper: metoder, funktioner, lokkemad, tips

At fange karper: metoder, funktioner, lokkemad, tips

Karpen er en favoritfisk, som oftest fanges på krogen i vores lands reservoirer. Men på trods af dette er det værd at tænke over, hvordan man korrekt fanger karper, hvilke agn der kan bruges. I dag vil jeg fortælle dig om de tips, som erfarne fiskere giver til at fange karper.

At fange karper

Det ser ud til, at du kom til reservoiret, kastede stangen, og på krogen vil helt sikkert falde på korskarpen. Men som det viste sig, er ikke alt så enkelt. Fisken kan ikke lide åbne områder, og det skyldes, at korskarpen har et stort antal fjender. Karussen har et virkelig veludviklet selvopholdelsesdrift, så hvis den lever i et vandområde, hvor der tilsyneladende ikke er nogen fjender, holder den sig alligevel til de steder, hvor den kan gemme sig. Når man tager til et vandområde, er det værd at være opmærksom på sådanne steder:

 • steder, hvor der er meget vegetation;
 • steder, hvor man kan se væltede træer i vandet;
 • huller samt de steder, der har dybdeforskelle.

 • steder, hvor der er meget vegetation;

 • steder, hvor man kan se træer, der er faldet i vandet;
 • gruber og også steder, der har dybdeforskelle.

Som regel får du små karusser på krogen tæt på kysten, men hvis du vil fange en stor karusse, skal fangsten ske på dybden. Men det sker, at selv store karusser svømmer tæt på kysten, men kun for at finde føde og nyde sollyset.

Fisken er meget frygtsom, så den reagerer på enhver form for støj. I dette tilfælde er det bedst at bruge en flådstang, når man fanger karper. Men for at få fisken på krogen bruger fiskerne forskellige metoder, og de virker virkelig.

Metoder til at fange karper med en flådstang

Hvis du beslutter dig for at komme hjem fra fiskeri med en god fangst af karusser, bør du helt sikkert studere metoderne til at fange fisk. Så hvordan fanger professionelle fiskere karper?

 • brug af en flådstang med en blind jig. I dette tilfælde skal der være en tynd fiskelinje. Ved hjælp af denne metode kan du kaste stangen mindst 12 meter fra kysten. Det er bedre at bruge denne mulighed, hvor der er en stille vandmasse. Derudover skal du være opmærksom på, at denne fiskemetode kun er egnet, hvis vinden udenfor er svag;
 • du kan bruge en plug-stang, fordi du med denne stang vil være i stand til at agne fisken og fange den 20 meter fra kysten;
 • Brug en stang, der er op til 4,5 meter lang. Det vil trods alt give mulighed for at fange fisk på lang afstand, og stangen kan bruges under alle forhold.

 • Brug en flydende stang med en blind snap. I dette tilfælde skal der være en tynd fiskeline. Med denne metode vil du kunne kaste stangen mindst 12 meter fra kysten. Det er bedre at bruge denne mulighed, hvor der er en stille vandmasse. Derudover skal du være opmærksom på, at denne fiskemetode kun er egnet, hvis vinden udenfor er svag;

 • du kan bruge en plug-stang, fordi du med denne stang vil være i stand til at agne fisken og fange den 20 meter fra kysten;
 • Brug en stang, der er op til 4,5 meter lang. Det vil trods alt give mulighed for at fange fisk på lang afstand, og stangen kan bruges under alle forhold.

Uanset hvilken fiskemetode du vælger, må du ikke glemme, at karussen kræver en stor mængde agn. Al den agn, du har taget med dig, skal du straks dele op i tre dele. Den første del skal rulles til en stor klump og kastes i vandet. Det gør det muligt at agne fisken punkt for punkt.

Den anden del kastes en time senere, efter det første kast. Hvad angår det tidspunkt, hvor man kan fange fisk, så er det, når vandtemperaturen stiger til +10 grader. Men så snart vandet bliver +15 ° C, begynder fisken allerede at hakke meget aktivt. Om sommeren begynder karperne at hakke allerede før solopgang, men om aftenen kan man fiske efter kl. 17.00.

Dette er kun en lille del af de oplysninger, som en fisker, der planlægger at tage på fisketur, bør kende. I morgen vil jeg fortsætte med at tale om fiskeri efter karper.

Forrige indlæg: Finesserne ved at finde fisk på små floder, i fluefiskeri.

Næste indlæg: Hvordan lave et fantastisk kartoffelmos

Relaterede indlæg