Finesserne ved at finde fisk på små floder, i fluefiskeri.

Finesserne ved at finde fisk på små floder, i fluefiskeri.

På vores enorme lands territorium er der et stort antal små og mellemstore floder. Mange af dem er så pressede af vores broderfiskere og fjendtlige krybskytter, at det ser ud, som om der slet ikke er nogen fisk. Desværre er det ofte sådan! Men som praksis viser, er alting ikke altid så kritisk! Og det er jeg blevet overbevist om mange gange i min erfaring. Du er nødt til at kende stederne!!!))))))

For ikke så længe siden stødte jeg på en artikel af en fisker, som fortalte om de steder i reservoirerne, hvor man skal lede efter fisk. Ærligt talt har jeg mødt sådanne materialer mere end én gang, og i hver af de samme udsagn er de som en copycat, der lærer at lede efter fisk i bagvandet, på dybden og i snags. Det ser ud til, at det ikke er sådan, for virkelig navngivet den mest succesrige fra udseendet af stederne for fiskeri på ethvert reservoir. Ikke alt er så enkelt!

Som enhver anden fisker begynder jeg hver gang, jeg er i nærheden af et vandområde, at lede efter lovende steder at fange rovfisk. At have en anstændig oplevelse af at fange spinning, men alligevel ikke en gang stå over for en fantastisk ting, når det ser ud til, at det mest upassende sted var tilfreds med resultatet.

Vi er vant til at se på relieffet ved kysten og forestiller os derfor omtrent, hvordan bunden af reservoiret kan se ud. Flodens sving danner dybder i den brede del og lavvandede områder i den smalle del.

Absolut lavt vand er synligt med det blotte øje, ved tilstedeværelsen af vegetation og ved at se på bunden....

... og dybe pools ved stejle bredder og "mørkt" vand.

Under høje brinker, især dem med trærødder, kan du finde udvaskede områder.

Dumps, berms og kanalhuller på små floder er nemmest at identificere ved hjælp af bottom jigs, selvom det er muligt at forestille sig, hvordan bunden af vandområdet ser ud!

Lystfiskere, der koncentrerer sig om bagvande, store dybder og følgelig snags, og som er påvirket af blogs fra fiskeguruer, går uden om det lave vand, zoner med kystvegetation og smalle kanaler, hvor sådanne kan findes....

Hvorfor fortæller jeg dig alt dette? Pointen er, at jeg mere end én gang er stødt på fiskere, der ikke kun forsømmer at fiske i disse områder, men også bruger tiden på fiskedagen, som allerede er "kort", på at fange ét sted. I det første tilfælde bevæger man sig langs flodbredden og leder kun efter rygge! Fanget med mig sådan en figur, går langs kysten flere kilometer og laver kun et par kast kun i ryggen! I slutningen af fiskeriet klager han over, at han tog de forkerte agn. Eller han så en video om at fange fra under snags, løb en halv dag på jagt efter hærdede områder, rev fem wobblere af, brugte tid på deres mislykkede frelse og til sidst forlod uden fangst. Kroge er uundgåelige, men jeg tror ikke, det er nødvendigt at øge antallet af dem med vilje. Jeg taler ikke om sommerfiskeri med jig, ikke uden grund, for det er på små floder, der er størst succes om efteråret, og vandet er klarere, og fiskene bliver federe og synker ("ruller") dybere ned i reservoirerne. Selv om ikke alt er så klart med jigfiskeri i sommermånederne, er det værd at anerkende.

Fiskekammerater fra ovenstående tilfælde er dem, der står stille. Enten løber du foran eller står i fyrre minutter på ét sted, dette er et eksempel på det andet tilfælde, og hvis du stadig har brug for at vende tilbage eller kaste et lovende sted for at hjælpe med at afkroge hans agn, så er det generelt "skønhed"!

Som et resultat forbliver den "lærte" fisker, fikseret på andres tilgange til fiskeri, efter at have tortureret sig selv og begrænset sig i handlinger, uden fisk, og den, der fiskede, kastede rundt ikke de mest populære steder og stolede på sit eget instinkt og med en bifangst og kiggede på andres fejl, med erfaring, i værste fald, begge savnede, og alt sammen på grund af den forkerte tilgang til spørgsmålet om at gå fiskeri!

Sådan handler jeg, og jeg vil gerne have, at mine kammerater gør det samme, når de fisker sammen....

Når jeg tager spindegrej i hænderne, især når jeg fisker fra kysten, på små floder, prøver jeg altid at være opmærksom på selv de mest, ved første øjekast diskrete, ikke lovende steder, for eksempel vil vinduer i vegetationen aldrig omgå, hvor mange gedder der blev fanget fra disse vinduer, og angreb fulgte, når de rørte ved agnvandet!

Mange er bange for at kaste dyre lokkemad i græskrattet, de kan forstås, men du kan gemme et par ukrogede eller billige "agnspejdere" til sådanne tilfælde. Minimalt pres af ovennævnte grund giver mulighed for at fange fisk på tilgroede steder, der er skjult for andre lystfiskere.

Dette gælder selvfølgelig også for tilgroede vandområder, hvis det ikke er en åben sump.

Græs langs bredden er det bedste bagholdssted for rovfisk, der kommer ind fra en af siderne, og sørg for at udføre ledninger parallelt med kysten ved dens grænse.

Specielt gedder jager fra dette græs, hvor de ligger på lur og kigger mod kanalen.

Lavt vand, især om sommeren, kan overraske positivt med et ægte trofæ. Det er meget vigtigt at vælge den rigtige agn til lavvandede områder til fordel for poppers, volkers, croakers og andet nær overfladen.

Ofte nok kaster man, og her er retten til at begå en fejl ikke, hvis dette sted og ikke svagt græs er overgroet. Det er nødvendigt at kaste tydeligt, og lige så tydeligt, uden at hænge fast, holde agnen, så den ikke skræmmer fisken og lokker til angreb.

Selvfølgelig stod jeg over for tilfælde, hvor den samme gedde flere gange angreb agnen ved hvert kast, men ikke blev fanget. Og hvis jeg fangede den, var det snarere en undtagelse fra reglerne end en regelmæssighed. Fisken var meget sulten og ikke sky, som små fisk kan være.

Spinnefiskeri fra bredden er aktivt vandrefiskeri. På små floder vil jeg aldrig bruge en halv time på at fiske et og samme sted, bare fordi det ser meget lovende ud. Jeg tror, at før mig også besluttede nok fiskere, der kastede alt der, der kan. Og bare dumt at kaste og spilde tid er ingen grund. Forresten gælder dette også for andre "lovende" steder! I lang tid har jeg hørt, at fiskene er blevet klogere end i gamle dage, det ser ud til, at det er sådan, måske gemmer sig på upassende steder, lyder som vrøvl, men der er noget i det....

Jeg kommer aldrig forbi kanalen.

Siden min barndom har jeg husket, hvordan jeg på sådanne steder, som er omkring en meter brede, plejede at fange store gedder. Det er ikke let at komme til sådan et sted, man kan let skræmme fiskene væk, men det er stadig værd at prøve. Hvis denne kanal også er blandt siv, er det især ikke værd at gå forbi.

Under de eroderede bredder flyver der ofte sultne rovdyr ud med åben mund. På sådanne steder er der kun lidt vegetation, og gedden vælger et skjul ud fra situationen.

Der er sådanne udvaskede banker med trærødder, der stikker ud ovenfra, vi kan ikke se dem, men gedder har det godt der, i vandet, hvad er ikke en snag!

Når man fisker sammen fra kysten, er den bedste strategi at bevæge sig sammen og afsøge alt det åbne vand. Der er ingen grund til, at nogen løber foran, så den bageste ikke efterlader en chance for at fange fisk. Sammen er det lettere at få fat i fiskene og redde agn, hvis det er nødvendigt.

Hvis man forstår alle disse finesser, vil lystfiskeren og spinneren handle meget mere effektivt, selv om ikke alle "kolleger i butikken" kan lide det!

Jeg har for nylig samlet et par sæt spinnegrej til sæsonen! Det ene er "universelt", det andet gælder for twitching-fiskeri med woblere! Det viste sig at være to materialer, links nedenfor! Jeg anbefaler at stifte bekendtskab, måske vil denne oplevelse hjælpe dig med at samle et lignende sæt til en lille sum penge, mens fremragende kvalitet. Især relevant i forhold til stigende priser på fiskeredskaber!

Forrige indlæg: Fiskeri, for FØRSTE gang. Sådan samler du en flådstang

Næste indlæg: At fange karper: metoder, funktioner, lokkemad, tips

Relaterede indlæg