De mest almindelige sommerfiskefejl, der nogle gange efterlader fiskerne uden fangst

De mest almindelige sommerfiskefejl, der nogle gange efterlader fiskerne uden fangst

Som ung og uerfaren fisker kom jeg ofte hjem uden fangst. Nogle gange gjorde det mig ikke noget - men jeg havde været ude i naturen, og med mine venner havde jeg socialiseret. Men nogle gange begynder man at fiske med stor begejstring, og så kommer fisken ikke. Så føler jeg mig fornærmet. Jeg talte med kyndige mennesker, læste og så og kom til den konklusion, at vi alle nogle gange begår de samme fejl.

Der er mange fejl, som selv erfarne fiskere nogle gange begår. Nogle af dem er særligt karakteristiske for sommerfiskeri og kan efterlade dig uden fangst.

Åbenlyse og ikke-åbenlyse brølere

Fisk kan ændre adfærd, når vejret, lufttrykket, tidspunktet på dagen og selv månefaserne ændrer sig. Lystfiskeren skal være forberedt på disse ændringer og tilpasse sine teknikker.

Når der for eksempel er stærk vind, vil fiskene søge ud på dybere vand, hvis kysten er stenet. Hvis kysten er leret, svømmer fiskene derhen for at spise den mad, der stiger op fra mudderet.

I kraftig regn kan du ikke drømme om at hakke. Fiskene gemmer sig. Men med støvregn forbliver biddet det samme.

Hvis der er tordenvejr, skal du vente lidt. Men efter det vil fisken selv bede dig om at spinne.

Fisk kan ikke lide varme, så ivrige fiskere tager på fisketur ved daggry eller solnedgang.

Med hensyn til tryk og måne har det vist sig, at de påvirker hver type vandfugle forskelligt. Det er et spørgsmål om øvelse at holde styr på det og huske det.

Forestil dig, at du kom for at fiske, og efter at have udstyret dig, gik du i vandet. Og så er det slut. Der er ikke bid. Du har skræmt alle byttedyrene væk.

Hvis vi fisker på lavt vand, skal vi kaste stangen ud på 2-3 meters afstand uden at nå vandkanten. Og der er en chance for at fange uforskrækkede rovdyr. Så skal du prøve kysten både til højre og venstre og først derefter bevæge dig ud i vandet.

Agnteknik

I koldt og varmt vand fisker vi lidt forskelligt. Hvis biddet i koldt vand ikke kommer med det samme (du skal agne i mindst 2 timer), så kan du i varmt vand gå med byttet i samme tidsrum.

Forholdet mellem mængden af agn og jorden ændres. Hvis vi i koldt vand tager mere grund, i varmt vand - mere agn, især hvis der er mange fiskere i nærheden.

Agnen skal være finkornet, så fiskene ikke bliver mætte og beder om mere. Det er ikke nødvendigt at aromatisere maden kraftigt for at få den til at flyde. I vandet spredes lugten meget intensivt, og fiskene kan blive frastødt. Men også her må du eksperimentere. Det går ikke - tilsæt lidt "lugt". Måske er det sådan, de vil have det i dag.

Forrige indlæg: Skal man genudsætte en fanget fisk, og hvad sker der med den bagefter?

Næste indlæg: Lifehacks til at fange elritser og brasener

Relaterede indlæg