Fungerende agn til flodfiskeri: små fisk er ikke egnede, men store fisk fanges oftere

Fungerende agn til flodfiskeri: små fisk er ikke egnede, men store fisk fanges oftere

Når man tager på fisketur, ønsker enhver fisker selvfølgelig ikke kun at komme hjem med en masse fangst, men også at størrelsen på den fangede fisk var imponerende. Det er selvfølgelig umuligt at forudsige, hvilken slags fisk der vil falde på krogen. Derfor er det værd at være opmærksom på den agn, man bruger. I dag vil jeg tale med dig om, hvilken agn du skal bruge for at fange en stor fisk.

Hvad er den bedste agn til at fange store fisk?

Når man tager på fisketur, vælger mange fiskere at bruge levende agn. Det kan være møl, sej eller orm. Men der er en anden agn, som i øvrigt fungerer meget bedre end alt det, jeg har nævnt. Hvis du kommer på fisketur, og fiskene slet ikke bider på, kan du bruge kyllingelever. På det seneste tager jeg oftere og oftere kyllingelever som agn, for takket være hende får jeg store eksemplarer på krogen. Når man bruger kyllingelever, bliver der ofte fanget eksemplarer som chub og crucian karpe på krogen.

Men kyllingelever skal forberedes, før du sætter den på krogen. For at gøre dette er det nok at købe leveren frossen, derefter lægge den i en krukke og tilføje et par stykker is indeni, da dette vil hjælpe med at holde leveren frossen i lang tid. Hvis du planlægger at bruge agnen om sommeren, når det er ret varmt udenfor, er det værd at pakke beholderen, som du foldede agnen i, ind i folie. Så bliver dåsen ikke varm, og agnen kan gemmes i lang tid. Men hvis det ikke er muligt at holde agnen frossen, kan du tilføje semulje til den, blande alt godt og derefter lave kugler ud af det.

Vigtigt: Når du bruger kyllingelever, bør du ikke bruge yderligere smagsstoffer, da det vil ødelægge det hele. Engang ville jeg prøve og tilføjede lidt hvidløg og dild til maddingen. Men så blev jeg helt skuffet, da jeg forlod fisketuren uden nogen fisk.

Hvis du vil fange en masse store fisk, skal du i dette tilfælde kun bruge rå lever. Lad være med at koge den, tilsæt ikke noget uvedkommende. Bare i frisk form og lidt frossen. Mange fiskere nægter at bruge kyllingelever, for når du har sat den på krogen, forbliver hænderne, svagt sagt, ikke helt rene. Men vær ikke bange for dette, du kan vaske dine hænder, men du vil ikke altid være i stand til at fange store fisk.

Forrige indlæg: At samle en masse fisk om sommeren. Gennemprøvet metode fra en erfaren lystfisker

Næste indlæg: Den bedste agn til fiskeri i varmen. Hvad er det for noget?

Relaterede indlæg