Hvordan tjekker jeg en fiskestang, jeg har købt?

Hvordan tjekker jeg en fiskestang, jeg har købt?

Du har taget din købte fiskestang med hjem, så lad os undersøge alle delene. Lad os starte med spidsen. Helt ude i spidsen er der en kapronløkke bundet med tråd. Det er her, du skal sætte den sløjfede fiskeline ind og sætte den på spidsen af bambussen. Sløjfen af 0,5 kapron line bør ikke være højere end spidsen af spidsen. Det er endnu bedre, hvis løkken er lige under den øverste ende af stangen.

Se, rør ved viklingen af denne fastgørelse med fingrene: Hvis viklingen er løs, skal den smøres med limen "Super Cement" eller BF-2. Du kan udskifte kapronløkken med en messingtrådsløkken og bøje den lidt væk fra stangen: Pointen er, at når stangen er bøjet, klemmer kapronløkken fiskelinen, og spidsen vil til sidst blive meget skæv. En trådløkke klemmer ikke fiskelinen.

Lad os gå ned ad stangen til de første forbindelsesrør. Hvis de har bare en lille smule slør, dvs. at de vrider sig, skal de forstærkes. Til dette formål skærer vi en rund, let tilspidset pind, så dens midterste del har samme diameter som hullet i bamboochinen, og efter at have smurt den med lim, slår vi den ind i forbindelsesrørene. Disse pinde skal drives i flugt, dvs. i flugt med bambusbeklædningen, og må ikke stikke ud af metalrørene. Det er bedre at slå pinden i med et stort, tykt søm med et bredt hoved.

Hætten sættes ind i røret, og spidsen af sømmet bankes ind med en hammer. Det er muligt, at sådanne pinde allerede er der, men de er tørret ud og har givet et tilbageslag. De skal tages forsigtigt ud, smøres godt med lim og sættes på plads. Det er bedre at bruge epoxylim. Det vil pålideligt forbinde metal og bambus.

Kontroller alle stangens samlinger, vikl yderligere dækning med lim. Når limen er tørret, bliver den en god belægning. På de færdige stænger sættes hjulene. Det er to kroge af rustfri tråd, som er viklet fast på stangens skaft. På dem placerer du et ekstra lager af fiskeline, og på dem fjerner du den arbejdende del af linen, når du adskiller stangen. Viklingen på hjulene skal også smøres, og det er muligt at vikle isolerende tape rundt om toppen. Inspicer stangen i hele dens længde, og smør alle skrammer på piskestammen med den samme lak og lim.

Sæt nu en korkprop på et stykke fiskesnøre, og bind den fast i nærheden af den nederste hvirvel. Korken er der, hvor du sætter krogen. Du kan trække en dobbelt gummiring fra en damecurler eller fra en apotekspakke - gummiet er elastisk, og det er godt til krog.

På stangen skal der selvfølgelig være noget en - eller kork eller gummi. Nogle fiskere sætter hjulene sådan: et på stangen og et andet på midten for at kunne vikle to sæt fiskeline. I disse tilfælde er det ene sæt med de stærkere og større dele, og det andet sæt er til små fisk.

Hvad er et "skæg" på en fiskeline, og hvordan kan jeg fjerne det?

Forrige indlæg: En simpel opskrift på fantastisk madding. Madlavning af hvede til fiskeri.

Næste indlæg: Simpel fisk på 15 minutter giver en lækker ret i restaurantstil og holder panden ren (kulmuleopskrift på papir)

Relaterede indlæg