En simpel opskrift på fantastisk madding. Madlavning af hvede til fiskeri.

En simpel opskrift på fantastisk madding. Madlavning af hvede til fiskeri.

Det er ingen hemmelighed, at fiskeriets succes i høj grad afhænger af det korrekte valg af denne eller den anden agn eller agn. Som du kan se, har hver fisk sine egne smagspræferencer, såsom karpe, elsker ærter, roach er glad for perlovka, og karpe mere til smagen af majs. Selvfølgelig er alt dette ret betinget, og i forskellige reservoirer kan fiskenes præferencer for agn variere.

For at øge chancerne for en god fangst tager erfarne lystfiskere ikke kun én, men endda to typer agn med, som kan interessere fiskene. Blandt det enorme udvalg af dyre- og plantemadding kan man identificere flere, der altid og overalt fungerer. For eksempel er de velkendte orme nok den mest populære og universelle agn, der er egnet til at fange enhver fisk, men hvad skal man gøre, hvis det er varmt, og fiskene kræver noget mindre nærende og let?

Svaret er enkelt - fyld op med hvede. I dag er det mere og mere sjældent at finde fiskere, der bruger så usædvanlig en agn, og det er helt gratis. Hvede er utvivlsomt en af de bedste agn, der er egnet til at fange næsten alle hvidfisk. Som praksis viser, er det meget respekteret af brasen, karusser og især yazi, men samtidig og andre repræsentanter for den planteædende undervandsverden reagerer meget godt på hvedekorn.

Det er ikke svært at forberede grynene korrekt til fiskeri, men selve processen tager en hel del tid. Først og fremmest skal rå korn vaskes under en strøm af koldt vand og fjerne alt det snavs, der vil blive opsamlet. Derefter lægges hveden i en termokande og overhældes med kogende vand. I denne form skal den dampes i ca. 4-5 timer.

Men det er ikke alt, for efter den angivne tid vil grynene svulme lidt op, men stadig være for hårde til at fiske. Næste skridt er at koge hveden, så den er klar, og det tager normalt yderligere et par-tre timer. Under kogningen er det værd at tilføje en knivspids salt og et par spiseskefulde sukker til den fremtidige agn, det vil forbedre hvedens smag og gøre den endnu mere attraktiv for fisk.

Agnens parathed kan bestemmes af kornets tilstand. Så snart de begynder at åbne sig, kan du tage gryden af komfuret og lade vores agn køle lidt af. Det eneste, der er tilbage, er at dræne det overskydende vand fra og eventuelt krydre agnen med vanilje, kanel eller et andet sødt krydderi.

Til praktisk brug af hvede som agn skal du tage kroge af tynd tråd, de er meget lettere at gennembore små korn og danne en slags kebab. Antallet af korn varierer afhængigt af det påtænkte bytte, normalt varierer det fra 3 til 7 stykker.

Ikke mindre vellykket kan man bruge hvede og som selvstændig lokkemad. Et par håndfulde aromatisk grød vil være nok til at tiltrække fiskens opmærksomhed og give fiskeren uforglemmelige følelser fra sin yndlingsbeskæftigelse.

Forrige indlæg: Superstitious fishermen's omens. Tror du på varsler?

Næste indlæg: Hvordan tjekker jeg en fiskestang, jeg har købt?

Relaterede indlæg