Hvordan vælger man en fiskestang?

Hvordan vælger man en fiskestang?

Board-stænger har fået deres navn fra den måde, de bruges på - fiskeri fra bådens sider. De er ikke udskilt som en separat klasse af fiskestænger, da det er svært at finde den passende fabriksfremstillede rigning til den.

Der er heller ingen konkurrencer om at fiske med sådanne stænger. Denne type stang er dog blevet en særskilt retning inden for fiskeri, og på hvert marked præsenteres hjemmelavede enheder til bræddestænger i stor overflod.

En brætstang er en lille stang med et "Nevskaya"-hjul og en nitte. Knuden er lavet af en brystvorte eller metalplade, hvortil der bruges en fiskeline med en tykkelse på 0, 19-0, 22 millimeter. Kroge i henhold til den indenlandske nummerering kan købes både til hovedfiskelinjen og på en separat snor.

Grejet og lasten er fastgjort på to måder: stiv fastgørelse udføres af en tredobbelt svirvel og løkke på fiskelinjen; glidende grej - den vigtigste fiskelinje trækkes gennem synken, som er fastgjort på begge sider af proppen med en afstand på 10 centimeter. Til sådanne stænger er den ideelle form for synk en kugle, hvis vægt bestemmes ud fra strømmens kraft og varierer i området 15-25 gram.

Fiskeri i stillestående vandområder (søer og reservoirer) kræver, at man udstyrer bræddestænger med en glidende flåd. Når man har bestemt dybden, fastgøres flåddet på vandoverfladen med en prop. Den slags grej er ekstremt følsomt, og det er meget nemt at opdage et bid, når flåddet flyder op.

Som bræddestænger bruges ofte nok stænger til vinterfiskeri og spinnestænger. I dette tilfælde er det vigtigt at overholde hovedprincippet - du skal fange på en dybde tæt på båden. Sådanne stænger bruges oftest til stille jagt på brasen, karper og andre fiskearter, der lever på dybder nær bunden af reservoiret.

Grunden til at bruge sådanne stænger er, at det er svært for en fisker at få plads i en båd med en masse grej, da risikoen for at punktere gummibåden med en krog øges. I denne henseende er indvendige stænger den bedste løsning.

Forrige indlæg: Hvordan vælger man en oppustelig motorbåd?

Næste indlæg: Hvordan laver jeg fiskemadding af plantemateriale?

Relaterede indlæg