Hvordan vælger man en oppustelig motorbåd?

Hvordan vælger man en oppustelig motorbåd?

Oppustelige motorbåde bruges til behageligt tidsfordriv på vandet, hvad enten det er vandring eller fiskeri, så du kan rejse over lange afstande. Deres design giver mulighed for at installere et stationært eller hængslet akterspejl under motoren. De vigtigste fordele ved et sådant fartøj: høj bevægelseshastighed, kompakthed, nem montering. Hvis vægten på en motorbåd overstiger 50 kg, er den ofte udstyret med to eller tre tasker for nem transport.

Oftest er oppustelige både under motoren lavet af PVC. Dette materiale er i modsætning til gummi ikke udsat for råd, er kendetegnet ved høj styrke, modstandsdygtighed over for negative påvirkninger (petrokemikalier, ultraviolet osv.). Derudover er polyvinylchlorid meget lettere, hvilket giver produktet brugervenlighed.

HVORDAN MAN VÆLGER EN OPPUSTELIG MOTORBÅD.

Før du køber en oppustelig båd, bør du beslutte dig for dens vigtigste egenskaber. Størrelse. Valget af størrelse bestemmes af antallet af personer i besætningen, driftsforhold og de formål, som båden skal bruges til.

De mest populære er modeller med plads til en til fire personer. Til afslappede spadsereture på vandet bør der lægges vægt på fartøjets komfort og sikkerhed. Til mere ekstrem underholdning (vandski, tubing osv.) bør du vælge en hurtiggående motorbåd med en motorkapacitet på 15 - 20 hk.

Hvad angår fartøjet til fiskeri, er en kompakt båd på 250-300 cm velegnet til fiskeri alene på små reservoirer, mens det er bedre at vælge en model på mindst 330-340 cm, når du bruger produktet på store reservoirer for at øge sikkerheden. Type af dæk. Oppustelige motorbåde har flere muligheder for dæk: Stive dæk er lavet af vandafvisende krydsfiner eller aluminiumsprofil og installeres på kølbåde.

Aluminium er mere modstandsdygtigt over for slitage, men når det bruges under barske forhold, kan det deformeres. I den henseende er krydsfinérdæk stærkere, men det er nødvendigt at sørge for, at det ikke bliver vådt. Spaltedæk er det enkleste. Det er lavet af flere strimler af aluminium eller krydsfiner, som derefter indsættes i bunden og fastgøres med cylindre.

Oppustelige terrassebrædder er et syntetisk materiale, der pustes op med luft. Denne type terrasse er let og har den nødvendige stivhed. Det er nemt og bekvemt at bruge (hurtigt at skille ad og samle). Det skal tages i betragtning, at det oppustelige dæk kræver ekstra beskyttelse mod snit. Til dette formål kan du bruge en bilmåtte, et ark linoleum osv.

Agterspejlet anses for at være et af de vigtigste elementer i den oppustelige båd under motoren, fordi passagerernes sikkerhed afhænger af dens styrke og pålidelighed. Det er hovedsageligt lavet af vandafvisende krydsfiner. Af særlig betydning er tykkelsen på agterspejlet, som for motorer op til 15 hk skal være mindst 25 mm, for kraftigere motorer - fra 35 mm. Kvaliteten af agterspejlets limning er også en vigtig faktor.

Cylinderens diameter. Jo større cylinderdiameteren er, desto bedre er den oppustelige motorbåds sødygtighed. Man skal dog være opmærksom på, at når cylinderdiameteren øges, mindskes cockpittets størrelse. Når man køber en båd, er det ikke urimeligt at købe forskelligt tilbehør, som kan være nyttigt, når man bruger båden.

Forrige indlæg: Hvad er "skæg" på fiskeline, og hvordan kan jeg fjerne det?

Næste indlæg: Hvordan vælger man en fiskestang?

Relaterede indlæg