Flådfiskeri i foråret: hvor man skal lede efter fisk, og hvem man kan fange

Flådfiskeri i foråret: hvor man skal lede efter fisk, og hvem man kan fange

Foråret er ikke lige om hjørnet, så mange fiskere venter på, at det bliver tid til at fiske og tilbringe tid med fornøjelse. Foråret er åbningen af sæsonen, så mange mennesker forbereder grej og lokkemidler, der virkelig vil fungere. Forårsfiskeri er en interessant aktivitet, men du er nødt til at forstå, at selve begivenheden ikke er forudsigelig, så du er nødt til at kende de særlige forhold ved fiskeri i denne periode.

Hvad er anderledes ved forårsfiskeri

De, der ofte fisker om foråret, er godt klar over, at et af de vigtigste problemer, en fisker kan stå over for, er den høje vandstand, ikke kun i søer, men også i floder. Årsagen til dette er smeltende sne samt regn, som er ret hyppig. Derfor er den bedste måde at fiske på at fiske fra en båd. Men før du tager på fisketur, skal du se, om der er forbud mod at fange fisk. Fiskenes adfærd i denne periode er ikke forudsigelig, og det er vejret heller ikke. Fiskene er stærkt påvirket af vind, atmosfærisk tryk og nedbør. Derfor skal fiskeren konstant genudsende, skifte agn og lede efter nye steder, hvor fiskene virkelig vil hænge på krogen.

Hvis vi taler om agn, der kan bruges til forårsfiskeri, vil den bedste mulighed være at bruge næringsrig agn, der er af animalsk oprindelse. Det kan være oparish, orm eller møl, som fungerer perfekt i forårsperioden. Når sneen og isen er væk, begynder fiskene hurtigt at søge efter føde, da de forbereder sig på at gyde.

I processen med at agne fisk skal fiskeren være forsigtig. Fine fraktionerede blandinger bruges bedst i koldt vand. De er i stand til at holde fiskene på fangststedet, mens fiskene ikke bliver mætte, hvilket er meget vigtigt. Der er ingen grund til at vælge agn, der har en skarp lugt, da det vil skræmme fiskene væk.

Om foråret, når vandet stadig ikke er særlig varmt, kan man finde fisk på steder, hvor der er træstumper, eller hvor der er en stor mængde vegetation. Man kan også lede efter fisk på lavt vand, da fiskene søger hen, hvor vandet er varmere. Det er bedst at fange, hvor der er en vindstille bugt, og herfra går du ikke uden fisk. Fiskene er også gode på steder, hvor der er en flodmunding. På disse steder er vandet iltet og også rigt på næringsstoffer. Det er derfor, fiskene kommer her.

Hvilke fisk fanges i foråret?

Forårsfiskeri er en interessant proces, som fascinerer et stort antal fiskere. På dette tidspunkt fanges der forskellige fisk, så du kan være sikker på, at du ikke kommer hjem uden fisk. Så hvilke fisk kan man fange?

  • Hvis vandtemperaturen stiger til +7, begynder karussen at fange. På dette tidspunkt bider fiskene ret svagt. Fiskeriet er på sit højeste om morgenen eller aftenen. Når fisken kommer ud af de huller, hvor den har tilbragt vinteren, søger karussen ud på lavt vand, hvor der ikke kun er varmt vand, men også mad. Det er bedst at finde små vindstille bugter, og så kan du begynde at fiske;
  • skalle - en af de første fisk, der begynder at aktivere sig umiddelbart efter, at isen er forsvundet. Det er ikke let at fange denne fisk, fordi den bevæger sig rundt i reservoiret. Rødspætten foretrækker lavt vand, og du kan finde den i krat af siv, eller hvor der er oversvømmede buske. Den undgår åbne steder, så det er bedre at lede efter den i mørke områder på op til en meters dybde;
  • brasen kan kun fanges, når vandet i reservoiret er normalt. Om morgenen og aftenen fanges fiskene nær kysten på højst 2 meters dybde. Om dagen forlader fiskene kysten og gemmer sig i flodlejerne. Agn brasen forsigtigt og i små portioner;

  • Rødfinnen findes, hvor der er stor tilstrømning af ferskvand. Jo varmere vandet er, jo dybere vil fisken gå. Den kan fanges på op til 5 meters dybde. Fang bedre fisk fra 08:00 til 11:00 i marts, men i april og maj fanges fisken om morgenen og aftenen. Det er bedst at bruge agn med sød smag. Det kan være honning, anis eller vanilje;

  • Karpen er en varmekrævende fisk, så hvis vandtemperaturen er under 10 grader, skal man ikke forvente en god fangst.

Forårsfiskeri er et interessant øjeblik, så mange fiskere er ivrige efter at besøge reservoiret og fange en masse fisk.

Forrige indlæg: Enkle idéer til en lækker middag eller frokost - Tysk vintergrøntsagssalat

Næste indlæg: Hver detalje tæller: Sådan tjekker du din rigning

Relaterede indlæg