Tarkhun på georgisk: Drikkens historie og opskrift

Tarkhun på georgisk: Drikkens historie og opskrift

Mange af os kender drikken "Tarkhun" fra vores tidlige barndom. Den blev opfundet tilbage i 1887, og forfatterskabet tilskrives M. Lagidze, der arbejdede som farmaceut i Tiflis. Det var denne mand, der var den første til at prøve at tilsætte aromatisk ekstrakt af tarhun, eller kaukasisk estragon, til sodavand med naturlig sirup, som han selv tilberedte.

Vores georgiske café i Moskva tilbyder vores gæster tarhun efter den traditionelle georgiske opskrift:

Det skal her bemærkes, at Mitrofan Lagidze på det tidspunkt grundlagde et firma i Georgien, som specialiserede sig i at fremstille drikkevarer af færdige koncentrater. Grundlæggeren af virksomheden ønskede altid at lave ikke bare en drink, men noget særligt, hvilket fik ham til at eksperimentere med forskellige naturprodukter.

En af hans opdagelser blev til sidst en drik baseret på tarhuna-urter, som ikke lignede noget, folk nogensinde havde drukket før. Denne drik kom på et tidspunkt endda på bordet hos kejseren af det russiske imperium.

Senere, under Sovjetunionen, eller rettere i 1981, blev denne kulsyreholdige drik produceret i industriel skala, hvilket gjorde den tilgængelig for alle sovjetiske borgere og ekstremt populær i Sovjetunionen.

Selvfølgelig serveres den stadig på alle georgiske caféer i Moskva og over hele Rusland.

I dag produceres "Tarkhun" af mange virksomheder. Men du kan lave den selv og få en drik, der på ingen måde er ringere end den fabriksfremstillede og måske endda mere velsmagende. I dette tilfælde indeholder hjemmelavet "Tarhun" garanteret ingen kemikalier, farvestoffer og konserveringsmidler, hvilket gør den så sund som muligt, for slet ikke at tale om den oprindelige smag.

Så den originale opskrift på den klassiske drik "tarhun" foreskriver brug af:

  • et par store bundter frisk estragon,
  • en citron;
  • en stor flaske danskvand;
  • en kvist estragon til dekoration;
  • is, hvis vi taler om at drikke drikken i den varme årstid.

Tilberedningsprocessen er som følger. Først presses al saften ud af citronen og estragonen. Derefter hældes sodavand og friskpresset saft i en karaffel eller kande. Du kan tilsætte sukker efter smag. Dernæst lægges isterninger i glassene, som overhældes med "tarhun". Inden servering pyntes glassene med kviste af estragon.

Khachapuri er en georgisk café i Moskva - et stykke Georgien midt i hovedstaden. Book et bord eller en hel sal til ferier for børn og voksne på vores hjemmeside via linket.

Forrige indlæg: Fangst af passive gedder: Hvad du skal vide

Næste indlæg: Syltede agurker efter min mors opskrift Meget velsmagende, sprøde agurker

Relaterede indlæg