Mandula-fiskeregler: Jeg fortæller dig, hvad du skal holde øje med

Mandula-fiskeregler: Jeg fortæller dig, hvad du skal holde øje med

Hvad mandula er, ved professionelle fiskere, der har prøvet alt, hvad der er muligt. Men de, der lige er begyndt at fiske, har sandsynligvis ikke engang mistanke om, hvor praktisk denne enhed er, og fangsten er ret god. I dag foreslår jeg at tale med dig om brugen af mandula, regler og dens fordele.

Brug af mandula

Jeg vil gerne gøre dig opmærksom på, at jeg personligt bruger mandula, når vandtemperaturen ikke er så varm endnu. Dens maksimale fordele afsløres, når vandtemperaturen ikke er opvarmet mere end +5 grader. I hele mit fiskeliv har jeg, hvad der kun ikke prøvede - det og forskellige slags kast, forsøgt at holde alt på jorden, men vil stadig sige, at brugen af mandula er den mest optimale og giver mulighed for at fange et stort antal fisk.

Nogle fiskere tror, at selve enheden arbejder med overbelastning. Men sådan er det faktisk ikke. Det er muligt at bruge de vægte, du har på lager. Og jeg vil gerne bemærke, at hvis du bruger lette vægte, fungerer det også, mens du ikke behøver at glemme omhyggelig ledningsføring. Men hvis der bliver overbelastning, fungerer mandlen også, kun hvis vandet bliver varmt, så skal ledningerne være mere dynamiske. I sommerperioden, når vandtemperaturen allerede er mere end 15 grader, skal du trække lidt hurtigere. Det skyldes, at fisken er mere aggressiv og klar til at reagere aktivt. Men hvis vi planlægger at bruge mandula i vinterperioden, er det værd at handle lidt mere forsigtigt end normalt. Om vinteren er det bedre at bruge det sædvanlige jigfoder eller gøre det på en sådan måde, at det hænger lidt.

Bemærk: Hvis du bruger et stort antal vægte, vil mandulaen i dette tilfælde have mindre slæk. Hvis du f.eks. bruger vægte på op til 20 gram, vil der kun være et par overlapninger på 10 kast.

Hvorfor du ikke bør bruge mandula i høje temperaturer

Når jeg fisker, tager jeg næsten aldrig en mandula med mig i sommerperioden. Det skyldes, at man om vinteren bruger en agn, der er kendetegnet ved et minimum af vibrationer. Selv hvis du bruger en cheburashka, spiller den praktisk talt ikke. Derfor, jo mindre vibrationer, jo mere er agnen egnet til brug i kolde temperaturer. Læg ikke for aktiv agn i koldt vand, da du højst sandsynligt ikke vil få bid, og du vil gå skuffet fra fiskeriet. Jo koldere vandet er, jo færre svingninger skal agnen have. Derfor er mandulaen ideel til dette.

Ja, det glemte jeg næsten! Et særkende ved mandulaen er, at den har to tees. Hvis en fisk svømmer op til den, som er sat omhyggeligt op, vil den derfor helt sikkert falde i dine hænder. Og faktisk er mandula en point bait, som virker, hvor intet andet virker. Vi bruger den vægt, du kan lide. Men det eneste er, at når du bruger kugler, spiller det meget mindre, men hvis du installerer en skildpadde, vil spillet være meget godt. Mange sammenligner det ofte med en skumfisk.

Forrige indlæg: Om geddefiskeri. Jeg deler et trick, der virker hele året rundt

Næste indlæg: De lækreste naturlige tomater til vinteren - den nemmeste opskrift med trin-for-trin fotos

Relaterede indlæg