Det er endnu bedre end et split shot: Mojos spinning tackle

Det er endnu bedre end et split shot: Mojos spinning tackle

Jeg kan virkelig godt lide det klassiske split shot. Jiggen er meget nem at rigge til og fanger fisk rigtig godt. Men når du har brug for at øge vægten på lasten til over tre gram, er det mere korrekt at skifte til Mojo-riggen - også en leash-rig, hvor der i stedet for en splitlast bruges en glidende.

Mojo-funktioner

Mojo omtales nogle gange som en sofistikeret Carolina-rig. Men med hensyn til funktionalitet minder det mere om et klassisk splitshot, da snorens længde let kan justeres i modsætning til Carolinian.

Man kan sige, at mojo er et vægtet split shot, men det behøver ikke nødvendigvis at være tungt. Den kan også være let eller ultralet. Men i stedet for en splitvægt bruger monteringen en aflang, normalt cylindrisk vægt med et langsgående hul i. Monteringen gør det muligt at fastgøre en sådan vægt sikkert og ikke skade linen, som det kan ske, når man installerer en splitvægt (med en slids i kroppen).

Rigning

For at ændre snorens længde, som normalt er mellem 30 og 60 cm, skal du bare flytte vægten. For at fastgøre den på linen kan du bruge propper, som vist på billedet nedenfor:

Denne metode giver dog ikke en pålidelig fiksering, og under kastet kan vægten flytte sig. Du kan selvfølgelig træde flere propper på linen, men der er en mere elegant løsning.

Hvis du ikke har et særligt sæt til montering af mojo-jigs, kan du bruge tyndt gummi eller tråde fra et silikoneskørt, som på billedet ovenfor, til at fastgøre vægten.

For at gøre dette skal flere tråde trækkes gennem hullet på vægten, der er trukket på fiskelinen. Dette kan gøres med en løkke af tynd tråd. For eksempel, hvor propperne er fastgjort.

  • løkken trækkes gennem belastningens hul;
  • flere tråde lægges i løkken (afhængigt af hullets diameter);
  • ved hjælp af løkken trækkes trådene gennem hullet i vægten.

  • løkken trækkes gennem hullet i lasten;

  • flere tråde lægges i løkken (afhængigt af hullets diameter);
  • ved hjælp af løkken trækkes trådene gennem hullet i vægten.

De overskydende tråde på siderne af vægten klippes af:

Vægten skal glide på fiskelinen, men med betydelig kraft. Det eneste, der mangler, er at sætte krog og agn på, og så kan du begynde at fiske.

Forrige indlæg: Levende hjemmesaltning af fisk: gør fisken mere smagfuld og aromatisk gennem modning

Næste indlæg: Hvad er "skæg" på fiskeline, og hvordan kan jeg fjerne det?

Relaterede indlæg