Du bliver ikke efterlaакdt uden fangst: Hemmelighederne bag sommerens karpefiskeri

Du bliver ikke efterlaакdt uden fangst: Hemmelighederne bag sommerens karpefiskeri

Varme sommerdage indbyder til at komme ud på bredden af floden eller dammen med en fiskestang. Hvilken fangst glæder fiskeren mere end en flok velnærede karper, hvis sider er støbt i guld? Disse indbyggere i næsten ethvert vandområde har altid været og er stadig et eftertragtet trofæ for både unge begyndere og erfarne karpefiskekendere.

Varme sommerdage lokker med at komme ud på bredden af en flod eller dam med en fiskestang. Hvilken fangst glæder fiskeren mere end en flok velnærede karper, hvis sider er støbt i guld? Karpens levesteder

Karussen er en forsigtig fisk, så den vælger at leve på afsondrede steder væk fra bredden. Den tilbringer dagen i krat af liljer, kassava, siv eller under overhængende grene af buske. Den foretrækker bugter, bagvande i nærheden af væltede træer og forladte fortøjninger samt mudrede huller med træstumper og alger. Den bryder sig dog slet ikke om den hurtige strøm og åbne kanaler.

Bedste tidspunkt at fiske på

De varmeste middagstimer er ikke det bedste tidspunkt at jage karusser på. I varmen gemmer de sig i de kølige dybder eller under vandvegetation. Det er meget bedre at fiske ved daggry, når karussen kommer ud for at søge føde, eller om aftenen, når vandet er kølet ned. Den bider også forbløffende godt efter et regnskyl, når vandet bliver uklart, eller i overskyet, køligt vejr.

Varme sommerdage indbyder til at komme ud på bredden af floden eller dammen med en fiskestang. Hvilken fangst glæder fiskeren mere end en flok fede karper, hvis sider er støbt i guld? Stænger og grej

Til dette fiskeri passer en let flydende stang med en længde på 4-6 meter perfekt. På den sættes en tynd (0,18-0,2 mm), men stærk fiskeline, der kan modstå store karusser. Flåddet af typen "antenner" er tydeligt synligt, og små skarpslebne kroge gør det muligt at kroge agnen forsigtigt.

Lokkemad og lokkemad

Karper er uhøjtidelige spisere. Han tager gerne vegetabilsk agn - brødkrummer, majskerner, dampet perlovka samt oparoder eller orme. Om foråret og efteråret er det bedre at foretrække animalsk lokkemad. Korrekt tilberedt lokkemad af brødkrummer og korn med vegetabilsk olie supplerer smagen perfekt.

Fisketaktik

Prøv at følge følgende regler:

  • Når du har fundet et passende sted, er det en god idé at lægge madding ud i en dag eller to, så karperne vænner sig til at komme for at spise.

  • Vælg et sted, hvor du tager hensyn til vind og sol, så du ikke kaster skygger.

  • Vær stille, opfør dig forsigtigt og uden pludselige bevægelser.

  • Prøv ikke at ramme vandet. Krogen med agnen skal synke til bunds.

  • Hold øje med flådesignaler, og når der kommer bid, skal du kroge jævnt uden ryk.

  • Træk derefter langsomt byttet ud på den spændte line, og sug op.

Karper er flokdyr, så med lidt held kan du regne med en række hug, men når du har tømt det hjørne, som karperne foretrækker, er det bedre at skifte spids.

Varme sommerdage indbyder til at komme ud på bredden af floden eller dammen med en fiskestang. Hvilken fangst glæder fiskeren mere end en flok velnærede karper, hvis sider er støbt i guld? Konklusion

Tålmodighed og udholdenhed - det er de vigtigste hjælpere i det fascinerende karpefiskeri. Og belønningen vil være lige, hvad du har brug for - en karpe, der lige er faldet af krogen, en rødmosset, velduftende steg i den friske luft under fuglenes sang! Enig, det er svært at forestille sig en delikatesse, der smager bedre end tilberedt på bålet af din egen håndfangede fisk. Så udholdenhed til dig og en vellykket fangst!

Næste indlæg: Grillede fisk: hvilke skal man vælge, og hvordan tilbereder man dem?

Relaterede indlæg