Grillede fisk: hvilke skal man vælge, og hvordan tilbereder man dem?

Grillede fisk: hvilke skal man vælge, og hvordan tilbereder man dem?

Nogle gange bliver man træt af at nyde kebab, pølser og pølser tilberedt på kullene. Og om sommeren vil man gerne have noget, der er mindre tungt for maven, men som samtidig er nærende og velsmagende.

Nogle gange bliver man træt af at nyde kebab, pølser og pølser tilberedt på kul. Og om sommeren vil man gerne have noget, der er mindre tungt for maven, men som stadig er nærende og velsmagende. Udvejen er enkel: Tilbered fisk på grillen. Men hvilken slags?

Mange slags fisk er velegnede til dette formål. Det er tun, laks, makrel, ørred, sandart og havkat. Du kan vælge hele fiskekroppe og bøffer til at grille på grillen.

Hvad er godt ved grillet ørred?

Den er meget mør, saftig og velegnet til at lave fiskekebab. Det er en god idé at overhælde ørredstykkerne med saften fra en moden citron, før de lægges på grillen.

Nogle gange bliver man træt af at nyde kebab, pølser og pølser tilberedt over gløderne. Og om sommeren vil man gerne have noget, der er mindre tungt for maven, men som samtidig er nærende og velsmagende.

Havkatkød er kendetegnet ved en ret tæt tekstur, så det kan også bruges til at lave kebab. Det er bedre at pakke karper ind i folie for at bevare slagtekroppens integritet eller enkelte stykker, som falder fra hinanden, når de trækkes på spyd og steges.

Hvis du vil forkæle dig selv og andre med udsøgte fisketyper ved at grille dem, skal du kigge efter tun eller dorado i butikkerne. Flynder er god at grille på grillristen, men helleflynder er bedst at tilberede indpakket i folie og placeret på stadig varme kul.

Nogle gange bliver man træt af at nyde kebab, pølser og pølser tilberedt på kul. Og om sommeren vil man gerne have noget, der er mindre tungt for maven, men som stadig er nærende og velsmagende.

Makrel, som er mange menneskers favorit, er også velegnet til grillen, især hvis den er bagt hel og krydret med peber og citronsaft.

Gedde og torsk er de sidste fisk, der skal overvejes til grillen. Førstnævnte bliver tør og sej, når den bages over trækul, mens sidstnævnte falder fra hinanden.

Hvordan forbereder man fisk inden bagning?

Hvis du har købt et helt kadaver, skal du fjerne alle ben, gæller og finner fra det. Det er bedre at vælge små fiskekroppe til grillen, så de steger hurtigt og jævnt på kullene.

Nogle gange bliver man træt af at nyde kebab, pølser og pølser tilberedt på kullene. Og om sommeren vil man gerne have noget, der er mindre tungt for maven, men som stadig er nærende og velsmagende.

Det næste er marinaden.

Fisken marineres i citronsaft og vegetabilsk olie i højst 20 minutter, og selv om der ikke er så lang tid, er det nok at salte, peber og hælde vegetabilsk olie over. Det sidste trin er udelukket, hvis fisken i sig selv er fed.

Inden den lægges på grillen, kan skroget af makrel, chum laks, laks eller ørred fyldes med krydrede krydderurter. Krydderurter som estragon, fennikelfrø, salvie (i små mængder, så kødet ikke bliver bittert), mynte, persille og dild er perfekte.

Nogle gange bliver man træt af at nyde kebab, pølser og pølser tilberedt på kul. Og om sommeren vil man gerne have noget, der er mindre tungt for maven, men som samtidig er nærende og velsmagende.

Mens fisken ligger i blød i marinade og krydderier, er det tid til at gå i gang med grillen og grillristen. Grillen skal være godt opvarmet, og risten skal rengøres grundigt, så fisken ikke klæber til den. Efter disse procedurer kan du gå videre til bagningen. Fiskekroppe, der let kan tåle varmen fra kullene, lægges på risten, og fisk, der truer med at falde fra hinanden, pakkes ind i folie og lægges på kullene.

Hvor lang tid tager det at tilberede fisk på grillen?

Normalt bages en mellemstor krop ikke længere end 20 minutter, mens mindre eksemplarer har brug for fem minutter. Tjek om fisken er klar ved at trykke forsigtigt på den med en spatel. Hvis kødet er fjedrende, når man trykker på det, og det let løsner sig fra skelettet, kan du tage det af grillen.

Nogle gange bliver man træt af at nyde kebab, pølser og pølser tilberedt på kullene. Og om sommeren vil man gerne have noget, der er mindre tungt for maven, men som stadig er nærende og velsmagende.

Hvad kan man servere bagt fisk til? Man kan tilsætte grøntsagssalater, grillede grøntsager og friske krydderurter. Blandt saucer er citronsaft, hvidløg og flødesauce, tartar- eller teriyakisauce at foretrække.

Forrige indlæg: Du bliver ikke efterlaакdt uden fangst: Hemmelighederne bag sommerens karpefiskeri

Næste indlæg: Skal man genudsætte en fanget fisk, og hvad sker der med den bagefter?

Relaterede indlæg