Hvad bider karper på - fiskeri på forskellige tidspunkter af året

Hvad bider karper på - fiskeri på forskellige tidspunkter af året

Fiskeri på forskellige tidspunkter af året adskiller sig ikke kun i fangst, men også i brugen af agn, lokkemad. I dag vil jeg fortælle dig om, hvad du skal være opmærksom på, når du fanger karper på forskellige tidspunkter af året.

Karpen er en fisk, der er ret populær blandt fiskere. Den findes i ferskvand, og for at fange karper skal man vælge den agn, man vil bruge i forbindelse med fiskeriet. En vigtig plads i at fange crucian karpe gives til agn. Men når du vælger det, er det vigtigt at forstå, hvad der nøjagtigt fodrer fisken i det naturlige miljø.karpe - fisk er ret snedig, men smart. Samtidig må man ikke glemme, at den også er lunefuld. Derfor er det værd at studere følgende punkter, før man tager på fisketur:

  • Du skal studere fiskens adfærd. Vær opmærksom på dens daglige og sæsonbestemte aktivitet, på ernæring, som er forskellig afhængigt af årstiden;
  • Sørg for at være opmærksom på det anvendte udstyr, madding, lokkemad;
  • fiskeren bruger forskellige fisketeknikker, så i løbet af fiskeriet skal du være opmærksom på dette punkt. Alt afhænger af den specifikke vandmasse, vejrforholdene og den tilstand, som undervandsindbyggerne er i.

I dette tilfælde styres lystfiskere, der har en betydelig erfaring, af naturlige smagspræferencer. I den kolde årstid kan korskarper lide agn af animalsk oprindelse, men om sommeren foretrækker korskarper agn af vegetabilsk oprindelse.

Sådan laver du en universel agn med dine egne hænder

I den varme årstid, fra omkring maj til september (afhængigt af den region, hvor du bor), er der en stor mængde vegetation i reservoirerne. Derfor forsøger karperne at indtage føde af vegetabilsk oprindelse. I processen med at forberede agn til den varme sæson er det bedre at bruge kornafgrøder, som kan tilberedes af enhver lystfisker selv. Hvis der ikke er noget ønske om at tilberede det selv, kan du i dette tilfælde gå til en fiskebutik, hvor du kan købe aromatiserede og farvede korn, der er klar til brug i fiskeriet. Som en mulighed kan du også købe korn - silikoneimitation. Men husk, at en sådan mulighed vil være dyrere. Før du tager på fisketur, anbefaler jeg, at du sætter dig ind i tabellen.

De anførte agn kan også bruges som madding, når man fanger karper.

Næsten alle tilberedte produkter kan ikke kun bruges som agn, men også som agn til korskarper.

  • I forårssæsonen er hver måned forskellig, så agnene kan være forskellige. Du bør ikke bruge store agn og planteagn, da der ikke er nogen vegetation i reservoiret, vil karperne ikke reagere på det, du kan tilbyde dem. Den optimale mulighed i marts vil være at bruge møl. Om foråret forbliver lokkemaden protein. Du kan tilføje gødningsorm og oparychis;
  • sommeragn til karusser skal bestå af vegetation, men om natten skal du bruge orme og oparoder;
  • om efteråret begynder vandet at køle ned, hvilket fører til, at fisken oftest bider på orme og oparoder. Du kan bruge natsværmere;
  • På grund af afkølingen om vinteren går alle karpens vitale processer langsommere. Prøv derfor at bruge små levende agn, men fra vegetabilske agn og agn er det bedre at afvise, da de stadig ikke fanger noget.

Efter vinteren vender karpernes aktivitet tilbage i februar.

fiskeri #karpe #agn

Læs også:Fiskeri i det dybe efterår. Feeder- og flådfiskeri

Forrige indlæg: Hvilke fisk reagerer på ærteagn

Næste indlæg: En gammel georgier fortalte mig, hvordan man laver den lækreste kebab. Hemmeligheden var enkel

Relaterede indlæg