Fiskeri for begyndere: 10 hemmeligheder til succesfuldt fiskeri

Fiskeri for begyndere: 10 hemmeligheder til succesfuldt fiskeri

Fiskeri er en fascinerende og afslappende hobby, som giver en masse sjov. Hvor skal man starte, hvis man er ny i branchen, og hvad har man brug for til fiskeri? Vi vil fortælle dig 10 grundlæggende tips til begyndere fra "erfarne" fiskere.

Tip 1: Køb grundlæggende fiskegrej. Det mest almindelige basale fiskegrej er som følger:

  • Flydestænger er noget af det mest almindelige fiskegrej;
  • bundgrej bruges til at fange store fisk (f.eks. havkat og karpe);
  • Feedergrej er velegnet til bundfiskeri, hvor man kaster feederen ud på samme sted. Feederfiskeri er i dag meget udbredt;
  • Spinnegrej er et af de letteste at bruge og mest populære fiskeredskaber.

  • Flådstænger er noget af det mest almindelige fiskegrej;

  • bundfiskegrej bruges til at fange store fisk (f.eks. havkat og karpe);
  • Feedergrej er velegnet til bundfiskeri, hvor man kaster feederen ud på samme sted. Feederfiskeri er i dag meget udbredt;
  • Spinnegrej er et af de letteste at bruge og mest populære fiskeredskaber.

Tip 2: At vælge en fiskeplads er nøglen til succes. Vær opmærksom på dybe steder, krat af alger og siv. Det er her, fiskene ofte holder til. Hvis du er ny i branchen, bør du tage hensyn til dette. Krat fungerer som naturlige fyrtårne, der indikerer, at der er fisk til stede. Det er også godt at fiske i store floder. For eksempel er der altid god fangst på Volga i nærheden af vores base.

Tip 3: Tøj og udstyr. For at få et behageligt fiskeri må man ikke glemme det rigtige tøj og udstyr. Overalls, vandtæt jakke og behagelige sko vil sikre din komfort selv i dårligt vejr. At være komfortabel og varm under fiskeriet vil give dig mere glæde end et godt bid, men med "bankende tænder" fra kulden.

Tip 4: Fisketidspunkt. Valget af tidspunkt for fiskeriet er også vigtigt. Morgen, eftermiddag, aften og nat er hver tid på dagen velegnet til at fange forskellige fiskearter. For eksempel er mange fiskearter mere aktive ved daggry og i skumringen samt ved ændringer i det atmosfæriske tryk. At vide, hvornår fiskene er aktive, hjælper dig med at få en god fangst.

Tidligere skrev vi, hvorfor det stadig er bedre at fiske om morgenen.

Tip 5: Brug af agn. Valget af agn er et vigtigt øjeblik i fiskeriet. Forskellige fiskearter foretrækker forskellige aromaer og smage. Denne regel bør enhver nybegynder kende.

For eksempel bider havkat godt på levende agn, frøer, insekter og endda kød. Når du fisker efter rødfisk, kan du helt undvære madding eller bruge syntetisk madding.

Tip 6: Privazhivanie fisk. Dette er en vigtig del af fisketaktikken. Regelmæssig fodring af fisk udvikler et instinkt om, at der altid er mad et bestemt sted. Brug forskellige kornsorter og smagsvarianter afhængigt af fiskesæsonen. Det er især vigtigt at overveje dette, når man fanger karper og brasen, da denne metode hjælper med at holde fiskene på ét sted. Og du bør begynde at agne et par dage før den planlagte fisketur.

Tip 7: Folkelige varsler og overbevisninger. De fleste af os studerer nøje vejrudsigten, før vi tager på fisketur, og det er ikke forgæves. Man kan forvente en god fangst, hvis vejret er stabilt. Hvis guldsmede og sommerfugle flyver aktivt, er det godt vejr.

Der er også plads til overtro, når man fisker.

For eksempel tager nogle mennesker ikke fisk på dåse med på fisketur, da det kan skræmme biddet væk. Og andre forsøger at undgå konflikter med deres koner, før de tager på fisketur.

Tip 8: Lavt vand. I små reservoirer øges koncentrationen af fisk på grund af det reducerede areal og vandvolumen, hvilket igen øger chancerne for en vellykket fangst.

Tip 9: Følg reglerne. Det er vigtigt ikke kun at være en succesfuld fisker, men også en lovlydig en af slagsen. Der findes forskellige fiskeregler, og for hvert område i Rusland er der visse specifikationer. Oftest omfatter fiskerireglerne fangstbegrænsninger, minimumsstørrelser på fisk, forbudte perioder og andre regler, der er designet til at støtte fiskeindustrien og bevarelse.

Tip 10: Tag imod hjælp fra erfarne fiskere. På den måde forbedres dine færdigheder meget hurtigere, end hvis du forsøger at mestre al denne "fiskevidenskab" på egen hånd. På vores fiskeferiebase VERKHNELEBYAZhye FISH RESORT vil erfarne guider f.eks. lære dig de tricks, de kender til fiskenes vaner, deres "smagspræferencer", det mest behagelige tidspunkt og sted at fiske og meget mere.

Fiskeri er et spændende eventyr, og man kan ikke altid forudsige, hvad der bliver fanget. Nyd processen, nyd naturen omkring dig, og lær nye ting på hver fisketur.

Husk, at fiskeri for begyndere ikke kan ende mindre frugtbart end for erfarne fiskere, hvis du forbereder dig på forhånd. Og vær altid optimistisk!

Forrige indlæg: Fiskehemmeligheder: 20 tips og tricks, som alle fiskere bør kende!

Næste indlæg: Fiskeri om efteråret. Kort instruktion i at fange de mest populære fisk

Relaterede indlæg