Sådan laver du semuljedej til fiskeri

Sådan laver du semuljedej til fiskeri

Fiskeri er en fascinerende beskæftigelse. Men for at komme hjem med en god fangst er det værd at forberede sig på at fiske på forhånd. For at gøre dette skal du bruge et stort antal forskellige redskaber, lokkemad, lokkemad. Mange fiskere køber ikke agn og madding i butikkerne, men forsøger at forberede dem selv. Så i dag vil jeg gerne dele en anden hemmelighed med dig om at tilberede en velsmagende agn til fiskeri. Vi vil lave dej af semulje, og tro mig, det, du forbereder, fungerer hundrede procent.

Fremstilling af semuljedej

Hvis du åbnede skabet i køkkenet og så semulje der, skal du dristigt fortsætte med at forberede dejen. På basis af det kan du lave to varianter af dej, og hver opskrift er ret enkel at tilberede. En af de hurtige og bekvemme måder at forberede sig på er en semuljepandekage. For at tilberede den skal du bruge en kop semulje og hælde vand over den. Der skal tilsættes så meget vand, at semuljen er helt dækket. Efter at have ventet på, at det svulmer op. Hvis vi taler om tid, er det ca. 15-20 minutter. Hvordan forstår man, at semuljen er hævet? Ja, det er meget enkelt. Så snart du ser, at der ikke er overskydende vand tilbage i beholderen, kan du gå videre til næste trin i tilberedningen af pandekager. Kom et par dråber solsikkeolie på panden, og begynd at stege pandekager.

Du kan helt undlade at bruge solsikkeolie, hvis din pande tillader, at du steger uden. Kom semuljen på panden, og steg den. Når du laver pandekager, skal du være opmærksom på, at grynene går fra at være hvide til gennemsigtige under stegningen. Når den ene side er stegt, skal pandekagen vendes til den anden side, så den bliver stegt på begge sider. Tilberedningen giver ca. 4 pandekager, men som du ved, afhænger det helt af, hvilken størrelse pande man bruger. Når pandekagerne er kølet af, tager vi dem i hænderne og krøller dem sammen. Nu kan du tage på fisketur, og du er sikret en god fangst. Samtidig bruger du et minimum af tid på madlavning. Denne opskrift er den simpleste, men samtidig meget effektiv. Den dej, du får, er fremragende i konsistens, så det er praktisk at sætte den på krogen, og på grund af det faktum, at den viser sig at være ret klæbrig, vil den ikke bryde af din krog under brug. For at dejen skal være mest attraktiv, kan du også bruge smagsstoffer, der tilsættes inden fiskeri.

Der er en anden måde at forberede sig på. Her gør vi alt det samme - lægger semulje i blød med vand, og når det er svulmet op, er det nødvendigt at lægge semuljen på gaze. Gazen skal bindes for at lave en sæk. Men bind på en sådan måde, at der er plads nok, for i løbet af tilberedningsprocessen vil semulje stige i størrelse. Det vil sige, at du skal give plads til cirka en fjerdedel. Bind posen, læg den i kogende vand, og kog den. Når du ser, at den resterende del af posen er fyldt med gryn, kan du være sikker på, at alt er klar. Tag derefter posen op af vandet, og lad den køle af. Tag derefter grynene ud af posen, ælt dem med hænderne, tilsæt smagsstoffer, og gå på fisketur. Din dej er klar, og du kan bruge den.

Dej af semulje er ret hurtig at tilberede og fungerer godt. Så du kan prøve at lave den selv.

Forrige indlæg: Hvordan vinden påvirker fiskenes adfærd, og hvor vellykket en fisketur bliver

Næste indlæg: Alt, hvad vi har brug for til succesfuldt aborrefiskeri i afledningssnor, sæt sættet sammen

Relaterede indlæg