5 situationer, hvor det er helt umuligt at drikke vand

5 situationer, hvor det er helt umuligt at drikke vand

Vand er den vigtigste kilde til liv og sundhed i kroppen. Det er involveret i reguleringen af alle organer og systemer, så det er nødvendigt at drikke nok væske om dagen. Men der er situationer, hvor den dyrebare fugt ikke kan være til gavn, men til skade. Vi fortæller dig, i hvilke tilfælde du ikke bør drikke vand.

Før du går i seng

Du bør ikke drikke vand, lige inden du går i seng. For det første vil det forstyrre dit søvnmønster, da du får lyst til at gå på toilettet om natten og vågner op. Hvis du ignorerer naturens kald, kan du få blæreproblemer senere, og din krop vil ikke være i stand til at slappe helt af i en sådan tilstand. For det andet giver vand ekstra belastning på nyrerne, som om natten ikke arbejder så intensivt som om dagen, så om morgenen vågner du op med hævelser på benene, i ansigtet og med poser under øjnene. Endelig er dit stofskifte langsommere om natten, så det er bedst ikke at overbelaste din krop med overskydende væske.

Sammen med krydret mad

Chilipeber, karryretter og anden krydret mad får slimhinderne til at brænde. Den naturlige tilbøjelighed er at drikke vand for at "slukke ilden" i munden. Men det er helt umuligt: Vand vil sprede capsaicin (det stof, der forårsager den brændende fornemmelse) i munden og spiserøret, og i stedet for at lindre vil det give mere ubehag. I stedet for vand anbefaler lægerne at skylle krydret mad ned med mælk, som opløser capsaicin-molekylerne.

Under træning

Under en hård træning mister kroppen en masse væske ved at svede. Du bør dog ikke drikke vand under træning: Vand øger blodvolumen, hvilket belaster hjertemusklen. Resultatet kan være diagnosen "sportshjerte", som ledsages af symptomer som bradykardi, systolisk mislyd og ekstra hjertetoner. Hvis du bliver tørstig under træning, skal du gradvist reducere træningstempoet og hvile: Først når din puls, åndedrætsfrekvens og blodtryk vender tilbage til det normale, kan du drikke vand.

Når du står op

Eksperter mener, at det bedste tidspunkt at drikke vand på er, når man sidder ned. Faktum er, at når du sidder, forsinkes væsken et stykke tid i maven, før den passerer ned i tolvfingertarmen - under indflydelse af det sure miljø i maven reduceres antallet af skadelige mikroorganismer i vandet. Og når man står op, har vandet ikke tid til at blive i dette naturlige "filter" og går direkte til blæren og efterlader sediment i den, hvilket er fyldt med nyreproblemer i fremtiden.

Efter melon

Generelt er det ikke afskyeligt at vaske frugt ned. Undtagelsen er melon, som ikke kombineres med noget produkt, heller ikke vand. For det første indeholder melon allerede meget væske, så hvis man drikker vand, vil det belaste nyrerne yderligere. For det andet kan samspillet mellem melon og vand i maven resultere i kolik, gæring og diarré.

Forrige indlæg: Dårlig morgen: 3 opskrifter på tømmermænds-suppe

Næste indlæg: Sådan afkalker du en kedel: 5 måder at afkalke en kedel på

Relaterede indlæg