Dårlig morgen: 3 opskrifter på tømmermænds-suppe

Dårlig morgen: 3 opskrifter på tømmermænds-suppe

Hvis du dagen før har drukket for meget alkohol, kan morgenfornemmelserne være meget ubehagelige. Læger fraråder at spise tung, fed mad for ikke at belaste den allerede udmattede krop. Men en skål varm suppe er en god idé. En fyldig bouillon med grøntsager og magert kød hjælper med hurtigt at fjerne tømmermændssymptomer, genoprette balancen af vitaminer og genopfylde spildt energi.

Suppe med rød fisk

Fiskesuppe er noget af det mest effektive mod tømmermænd. Det er et medicinsk faktum. Fisk er let at fordøje, og de omega-3-fedtsyrer, den indeholder, har en gunstig virkning på nervesystemet.

Ingredienser:

Tilberedningsmetode:

 • Skræl gulerødder, løg og selleri, hæld vand på og kog ved middel varme i en time. Salt bouillonen, si den gennem et dørslag, og sæt den tilbage på bålet.
 • Skær fisken på tværs af kadaveret i stykker, og kom den i gryden. Tilsæt laurbærblad, oregano, peberkorn og kartofler i skiver. Lad det koge i 20 minutter.
 • Tilsæt de hakkede krydderurter, bring det i kog, og tag det af varmen. Hæld vin i suppen, og tilsæt 2-3 skiver citron uden skal.
 • Lad suppen trække i et par minutter, og server. God appetit!

Kyllingesuppe med dumplings

Kyllingebouillon er en anden favorit blandt tømmermændenes supper. Den er let, nærende, energigivende og kan give dig en hurtig opkvikker, selv hvis du har slemme tømmermænd.

Ingredienser:

Tilberedningsmetode:

 • Læg kyllingen i en gryde, hæld 1 liter vand på, og bring den i kog. Skum af, salt, tilsæt laurbærblad og bundter af grønne løg og persille. Skru ned for varmen, og lad det simre i 30 minutter. Sigt bouillonen, og sæt den tilbage på varmen.
 • Forbered bolledejen. Bring saltet vand (½ spsk) og smør i kog, og tilsæt melet under omrøring. Rør grundigt, tag det af varmen, og afkøl. Rør ægget i.
 • Tag dejen op med en ske, og lad melbollerne falde ned i den kogende bouillon. Tag suppen af varmen, når melbollerne flyder. Drys med hakkede krydderurter, og servér. God appetit!

Linsesuppe med spinat

Linser er rige på vegetabilsk protein, så denne suppe er nærende og mættende. Derudover har bælgfrugten evnen til at fjerne giftstoffer fra kroppen - det har du brug for, når du har tømmermænd. Og spinat gør retten mere mør og giver den et boost af vitaminer.

Ingredienser:

Tilberedningsmetode:

 • Bring vand eller bouillon i kog. Vask linserne, og kog dem i 15-20 minutter ved svag varme.
 • Hak løget fint, riv guleroden, og skær tomaten i tern.
 • Steg løget i olivenolie ved høj varme, og tilsæt gulerødder og tomater. Krydr med salt og peber, og lad det stege i yderligere et par minutter.
 • Tilsæt spinat, og kog i et par minutter.
 • Tilsæt de ristede grøntsager til bouillonen. Tilsæt laurbærblad, salt, peber og smør, og kog ved middel varme i fem minutter. Drys med hakkede krydderurter ved servering. God appetit!

Forrige indlæg: Den bedste kur mod tømmermænd: Sådan laver du den perfekte kyllingefond

Næste indlæg: 5 situationer, hvor det er helt umuligt at drikke vand

Relaterede indlæg