Den bedste kur mod tømmermænd: Sådan laver du den perfekte kyllingefond

Den bedste kur mod tømmermænd: Sådan laver du den perfekte kyllingefond

Der findes universelle retter, som ikke kun er meget velsmagende, men også meget nyttige. Kyllingefond er f.eks. en af dem. Den varmer perfekt, mætter kroppen med vitaminer og mineraler, redder fra forkølelse og infektionssygdomme og er endda et effektivt middel i kampen mod tømmermænd. I nytårsferien er denne ret særlig relevant. Endeløse sammenkomster derhjemme og hos gæster ledsages ofte af alkoholiske drikke. Tømmermænd følger ofte med morgenen efter sådanne festligheder. Vi deler den perfekte opskrift på hønsebouillon og de tricks, du skal kende for at lave den.

    1. Kog bouillon af en hel kylling

Det er bedst at koge bouillon fra en hel kylling. Så bliver den mættende, nærende og fyldig, fordi kyllingen afgiver al sin saft og alle sine værdifulde stoffer. Kun fra kyllingebryst eller -filet vil man ikke kunne koge en fyldig bouillon med en rig smag og lokkende aroma. Derudover er det meget mere behageligt at spise bouillon med mørt kyllingekød. Vær derfor sikker på, at det ikke går til spilde, selv om du tilbereder bouillon af en hel kylling. 2. Behandl kyllingen korrekt før tilberedningGlem ikke at behandle kyllingen korrekt før tilberedning. Sørg for at fjerne fjerene eller resterne af dem. Gør dette arbejde omhyggeligt og grundigt. Fjern også indvoldene, som omfatter nyrer og lunger. De bidrager ikke til en perfekt bouillon, men kan gøre den grumset i stedet for appetitligt klar. Skær det overskydende fedt af, som du absolut heller ikke har brug for. Skyl derefter kyllingen under koldt vand, og læg den i gryden.

  1. Vælg velsmagende grøntsagerTraditionelt tilberedes kyllingebouillon med gulerødder, løg og eventuelt nudler. Du kan også inkludere en lille smule selleri og svampe i ingredienslisten. Når suppen er klar, er det bedst at fjerne grøntsagerne, fordi de allerede har afgivet deres saft og givet alle de nyttige stoffer. Forresten, hvis du vil have en bouillon med en smuk ravfarve, kan grøntsagerne tidligere holdes i en stegepande opvarmet på medium varme. De skal kun steges lidt, men ikke så de bliver brune, ellers bliver de bitre. 4. Glem ikke krydderierneI hønsebouillon er det ikke nødvendigt at tilsætte en hel masse krydderier og krydderier. Vælg en lille mængde salt, sorte peberærter og laurbærblad. Dette er et standardsæt, som endnu ikke har ødelagt nogen kyllingebouillon. Du kan også tilsætte dild og persille.

  2. Hold øje med skummetTid til at fjerne skummet fra overfladen af bouillonen. Det er slet ikke svært, fordi retten tilberedes uden låg. Gør det i god tid, så bouillonen ikke bliver uklar. I dag er spørgsmålet om, hvorvidt det er nødvendigt at fjerne skummet, i øvrigt stadig åbent. Nogle mener, at det slet ikke er nødvendigt, fordi det med tiden vil lægge sig og forsvinde fra bouillonen, når den er blevet siet. Vi råder dog stadig til ikke at eksperimentere og fjerne skummet på forhånd. 6. Lad ikke bouillonen koge kraftigt Ideel kyllingebouillon koges ikke, men tilberedes ved svag varme. Nej, selvfølgelig skal den koge først, men så skal du være meget forsigtig og kontrollere processen. Bouillonen skal ikke koge kraftigt, men kun "risle" en smule. Denne måde at tilberede på hjælper for det første med at udtrække alle de nyttige og næringsrige stoffer fra ingredienserne. Og for det andet bliver fjerkrækødet meget mørt og velsmagende.

  3. Salt i tideDette er et meget vigtigt spørgsmål, hvis svar primært afhænger af, hvilket resultat du ønsker at få. Berømte kokke anbefaler at salte retten helt fra begyndelsen, hvis du har brug for netop en velsmagende, appetitlig og udsøgt bouillon. Og hvis du vil have et velsmagende kyllingekød, skal du salte retten i den sidste fase af tilberedningen. 8. Opbevar bouillonen korrektDet er vigtigt ikke kun at tilberede kyllingebouillon korrekt, men også at opbevare denne ret kompetent. Hvis dit køleskab fungerer godt, og dets temperaturregimer ikke giver fejl, kan du opbevare bouillon i op til 5 dage. Den optimale temperatur er +5 grader. Kyllingefond er bedre ikke at fryse, fordi dens ernæringsmæssige egenskaber kun kan udvindes fra en frisk skål.

KyllingebouillonVi tilbyder dig en enkel opskrift på kyllingebouillon mod tømmermænd. Alle kan tilberede den i henhold til vores opskrift. Kyllingebouillon vil bringe dig tilbage til livet og ikke efterlade et spor af utilpashed. Forresten, hvis du ikke lider af tømmermænd, så tag stadig denne opskrift. Det er en velsmagende og nærende ret, der varmer perfekt i den kolde årstid og ikke belaster maven.

Forrige indlæg: Spirulina: 5 gavnlige egenskaber

Næste indlæg: Dårlig morgen: 3 opskrifter på tømmermænds-suppe

Relaterede indlæg