Spirulina: 5 gavnlige egenskaber

Spirulina: 5 gavnlige egenskaber

Spirulina er en unik plante, der kombinerer egenskaber fra blågrønne alger og cyanobakterier, og som er i stand til at danne organiske forbindelser og ilt.

Spirulina (videnskabeligt navn Arthrospira) høstes og dyrkes af avlere i USA, Thailand, Indien, Kina, Grækenland, Chile og andre lande. Algen kræver høj lufttemperatur (30-35 °C) og masser af sollys for at vokse. Under ekstreme forhold (fordampning eller udtørring) er planten i stand til at gå i dvale, samtidig med at den bevarer sine gavnlige egenskaber.

Fordelene ved spirulina er indlysende, de er som følger:

1. Rig proteinsammensætning

Tørrede rå alger indeholder i gennemsnit 50-60% komplet protein, som har hele listen af essentielle aminosyrer, hvilket gør spirulina til et værdifuldt ernæringsprodukt.

2. Lipider

Mere end 7 % af tørstoffet er umættede fedtsyrer fra klassen af omega-6-fedtsyrer, som er så nødvendige for menneskekroppen for at regulere funktionen af celle- og subcellulære membraner.

3. Unikt vitaminkompleks

Spirulina indeholder følgende vitaminsammensætning: vitamin A, C, D, E samt B-vitaminer, der forbedrer ledningen af nerveimpulser og normaliserer hjerterytmen. Disse omfatter vitamin B1, B2, B3, B6, B9 samt det såkaldte "pseudovitamin B12" - et stof, der indeholder komponenter, der ligner det rigtige vitamin B12, som regulerer processen med hæmatopoiesis i kroppen. Spirulina er vigtig i veganeres og vegetarers kost: Takket være "pseudovitaminet" udfylder det manglen på ægte B12-vitamin, som kun findes i animalsk protein.

4. Rig sammensætning af sporstoffer

Spirulina - en fremragende kilde til sporstoffer, der er: calcium, krom, kobber, jern, magnesium, mangan, fosfor, selen, natrium, jod, zink. Spirulina har 30 gange mere jern end spinat og 25 gange mere betacaroten end rå gulerødder. Tilstedeværelsen af jern og jod gør det muligt at bruge spirulina som et hjælpemiddel til behandling af anæmi og jodmangel.

5. Pigmenter med antioxidantegenskaber

Algen indeholder en hel del biotilgængelige og nyttige plantepigmenter (deaxanthin, xanthophyll, canthaxanthin, echinenone, chlorophyll) med anticarcinogene egenskaber.

Forrige indlæg: Ny forskning: nødder reducerer risikoen for metabolisk syndrom

Næste indlæg: Den bedste kur mod tømmermænd: Sådan laver du den perfekte kyllingefond

Relaterede indlæg