Sikkerhed på børneværelset. Funktioner og nuancer

Sikkerhed på børneværelset. Funktioner og nuancer

At skabe et sikkert børneværelse er en vigtig opgave for alle forældre. Et barn, især et lille et, tilbringer meget tid på sit værelse. Her sover, leger og lærer det. Derfor er det ekstremt vigtigt, at hans ophold i det var behageligt og uden risiko for helbredet.

Det er ønskeligt at gennemtænke møblering og udsmykning af børneværelset i forbindelse med indretning og reparation. Men hvis rummet allerede er klar og brugt, er der altid mulighed for at fjerne mangler og gøre børnehaven mere sikker.

I denne artikel ser vi på de vigtigste sikkerhedsaspekter ved et børneværelse, herunder valg af møbler, udsmykning, brandsikkerhed, vinduer og andre vigtige punkter.

Efterbehandling

Det vigtigste krav til efterbehandlingsmaterialer til et børneværelse er, at de skal være miljøvenlige.

Brug vandbaserede malinger og lakker, der ikke indeholder giftige stoffer eller flygtige forbindelser, som kan fordampe og skade helbredet. Som gulvbelægning anbefaler vi at vælge parket af naturtræ eller trægulve, i ekstreme tilfælde certificeret laminat fra europæiske producenter.

Hvis dit barn har tendens til allergi, bør du undlade præget vinyltapet, som kan samle støv, og i stedet vælge indendørs maling på en jævn væg.

Valg af møbler

Når du vælger møbler til et børneværelse, skal du være opmærksom på brugen af miljøvenlige materialer uden skadelige kemiske forbindelser. Naturligt træ og MDF uden brug af phenol-formaldehydharpikser i produktionen - gode muligheder. Men fra LDFB i børneværelset samt plast, der ikke har et miljøcertifikat, er det bedre at nægte.

De bedste møbler til et lille barn op til 3 år - med glatte afrundede hjørner, som reducerer risikoen for skader under spil og fysisk aktivitet. Men selv efter denne alder kan ældre, men aktive børn komme til skade på skarpe hjørner, så glatte, strømlinede borde, stole, skabe og kommoder er den bedste løsning til børn i alle aldre.

En anden vigtig kvalitet ved møbler: stabilitet. Det gælder især for tunge skabsmøbler. For at holde dit barn så sikkert som muligt bør alle ikke-mobile møbler skrues fast til væggene for at forhindre, at de vælter.

Brandsikkerhed

Selv velopdragne børn er tilbøjelige til at eksperimentere og har en særlig interesse for ild. For at forhindre, at et indisk bål eller almindelige stearinlys til en dukkefødselsdag fører til en stor brand, skal du sørge for at installere enkle røgdetektorer på børneværelset, som giver et højt lydsignal, når der er røg, eller mere teknologiske detektorer, der er integreret i et smart home-system.

Sensorer er nyttige til mere end bare at advare dig om børnenes ballade med ild. I tilfælde af kortsluttede ledninger, pludselig brand i husholdningsapparater og elektronik (computer, tv, oplader, luftfugter osv.) vil de advare dig om faren i tide.

Elektrisk sikkerhed

Hvis du lige er gået i gang med en større renovering, skal du udskifte de gamle ledninger med nye med et større ledningstværsnit. Hvis du har små børn, skal du installere særlige stikkontakter med sikkerhedsflapper, så et nysgerrigt barn ikke kan stikke en knappenål, en papirclips eller sine egne fingre ind.

Hvis du ikke kan udskifte stikkontakterne lige nu, og din baby allerede er begyndt at interessere sig aktivt for verden omkring sig, kan du bruge stikdåser, som kan købes i mange el- og babybutikker.

Vinduer

Sørg for, at vinduerne i dit barns værelse er udstyret med særlige sikkerhedslåse, så dit barn ikke kan falde ud af vinduet. Sådanne låse har en ventilationsfunktion, så med dem vil det ikke være noget problem at opretholde et behageligt mikroklima i rummet.

At skabe et sikkert børneværelse kræver opmærksomhed på mange detaljer. Ved at følge vores tips kan du sikre maksimal sikkerhed i et børneværelse, hvor dit barn har det godt med at lege, lære og vokse.

Forrige indlæg: Sådan vælger du det rigtige tapet. Typer og mærkning

Næste indlæg: At købe maling. Hvad skal man være opmærksom på?

Relaterede indlæg