Kartoffel tærter på kartoffel bouillon: stegt, sprød og utrolig luftig

Kartoffel tærter på kartoffel bouillon: stegt, sprød og utrolig luftig

Det forekommer mig, at den mest lækre mad, jeg spiste fra barndommen, da min mor eller bedstemor kogte, og den mest smagløse mad er også derfra - fra skolens cafeteria! Bedstemors tærter er generelt en separat sang! Og belyashi eller chebureks... mmm...med sød te. Hvad kunne være smagere!

Så jeg ønskede at lave lækker, sprød, stegt i smør tærter til min mand! Og forkæle ham med et strejf af kulinarisk nostalgi! Og så min ide var en succes, tog jeg opskriften på tærter fra min bedstemor, fordi jeg aldrig har prøvet så lækre tærter som hendes andre steder!

Jeg tog opskriften og mistede den ikke, den er perfekt og selvfølgelig med min bedstemors hemmelighed! Jeg har allerede kogt det tre gange. Tærterne viser sig at være ømme som fnug, mens de er sprøde og med en lækker fyldning! Jeg anbefaler at lave mad og nyde denne lækre mad!

Til madlavning tager jeg 800 gr kartofler. Det drejer sig om 9-10 mellemstore kartofler. Jeg forbereder det og skærer det i mellemstore terninger til madlavning.

Jeg lægger kartoflerne i en gryde og hælder meget vand, da jeg har brug for kartoffelbuljong til yderligere madlavning. Jeg koger kartoflerne, indtil de er klar.

Så hælder jeg bouillon fra kartoflerne i en skål. Jeg hugger kartoflerne selv med en kartoffelmaskine.

Og jeg tilføjer en løg stegt i olie til kartoflerne.

Samt krydderier:

  • salt efter smag
  • sort peber efter smag

Dernæst koger jeg dejen, som min bedstemor lærte mig! Hæld 400 ml kartoffelbuljong i en dyb skål, tilsæt 1/2 tsk salt til den.

Derefter bryder jeg et æg i en skål. Jeg slog alt grundigt.

Og jeg tilføjer frisk gær 10 gr. eller tør hurtigtvirkende 5 gr. til skålen. (en halv pose). Men bedstemor bruger aldrig tør gær, udelukkende frisk!

Dernæst tilføjer jeg 50 ml vegetabilsk olie til skålen. Jeg slog alt grundigt.

Derefter hælder jeg 600 gram sigtet mel og ælter en homogen dej.

Jeg smører den færdige dej med en lille mængde vegetabilsk olie, dækker den med et køkkenhåndklæde og lader den være varm i 2 timer.

Efter den angivne tid sætter jeg dejen på bordet.

Jeg ruller en tyk pølse ud og deler den i 10 dele. En vigtig detalje er, at du skal arbejde forsigtigt med dejen uden at trykke på dens lethed.

Jeg ruller en cirkel ud af hvert stykke dej.

Jeg tilføjer en spiseskefuld kartoffelfyldning og danner en tærte.

Dernæst opvarmer jeg 300 ml vegetabilsk olie i en stegepande over medium varme.

Mængden af olie kan variere afhængigt af dit køkkengrej, en vigtig betingelse er, at olien når halvdelen af patty, når du steger.

4 minutter på hver side, indtil der dannes en smuk gylden skorpe.

Forrige indlæg: Jeg har ikke spist sådan lækker pollock i lang tid - spis et stykke og vil straks have et andet, det er meget velsmagende

Næste indlæg: 3 fiskeretter, der helt sikkert vil overraske dig med måden at lave mad

Relaterede indlæg