Jeg kunne ikke forstå, hvorfor min svigermor altid gør makrel mere velsmagende, og min mand spiser med glæde: jeg kender hemmeligheden, og nu laver jeg kun mad på denne måde!

Jeg kunne ikke forstå, hvorfor min svigermor altid gør makrel mere velsmagende, og min mand spiser med glæde: jeg kender hemmeligheden, og nu laver jeg kun mad på denne måde!

Så meget som jeg ikke lavede mad, men min svigermors makrel smagte altid bedre! Og min mand nyder altid at spise sådan en fisk! Jeg havde ingen steder at gå, så jeg fik hemmeligheden bag lækker makrel ud af hende, og nu laver jeg bare sådan! Jeg vil ikke gøre det på nogen anden måde nu!

Nå, det viser sig at være en meget velsmagende fisk! Når min mand bringer makrel hjem, beder han altid om, at der laves mindst en fisk i en marinade "kongeligt" ifølge sin mors opskrift! Jeg laver flere fisk på en gang, vi spiser en på en gang og tager altid den anden til arbejde.

Mændene torturerede ham endda på arbejde, hvor får han sådan lækker makrel fra. Først modstod han, sagde, at det var en "hemmelighed for virksomheden", og kun jeg laver sådan lækker makrel og spøgte endda med, at han ville begynde at sælge, men så delte han opskriften, alle er taknemmelige!

Ærligt, det viser sig meget velsmagende! Jeg anbefaler det til dig, hvis du aldrig har gjort det før! Sådan makrel tilberedes meget enkelt og hurtigt! Til madlavning har du brug for friskfrosset makrel, jeg havde kun en fisk til at vise dig tydeligt, men i denne marinade kan du sikkert lave to eller endda tre fisk på en gang.

Først og fremmest skal makrellen optøes, afskære halen, hovedet, huden fisken, skære i fileter og fjerne alle knoglerne.

Dernæst skal hver filet skæres i små stykker diagonalt. Jeg får omkring 6-7 stykker fra en fisk, hvis fisken er lille, så 4-5.

Dernæst skal vi have to løg. Jeg havde en rød og en hvid løg, du tager hvilken der er i køleskabet, nogen vil gøre. Løget skal skæres i tynde ringe.

Så skal du tage enhver beholder med låg, du kan bruge en beholder, du kan bruge en skål og sætte makrellen skåret i stykker i den. Læg løgringe oven på makrellen. Hvis der er mange fisk, så lægger jeg alt i lag.

Når fisken og løgene placeres i en beholder, begynder jeg at forberede marinaden. Hele hemmeligheden bag sådan lækker makrel ligger netop i marinaden, svigermor kalder det en marinade "kongeligt". For at forberede marinaden skal vi:

  • Vand - 1 liter
  • Sukker -1 spsk. l . * Salt-2 spsk. l . * Æbleeddike-80 ml (kan erstattes med almindelig bordeddike 6%, men smagen vil være anderledes)
  • Ikke-skarp granulær sennep-2 spsk. l. (kan erstattes med almindelig ikke-skarp sennep, men med kornet smager det bedre)
  • Nelliker-2 stk.
  • Malet sort peber - 1 tsk . * Vand - 1 liter
  • Sukker -1 spsk. l . * Salt-2 spsk . l.
  • Æbleeddike-80 ml (kan erstattes med almindelig bordeddike 6%, men smagen vil være anderledes)
  • Ikke-skarp granulær sennep-2 spsk. l. (kan erstattes med almindelig ikke-skarp sennep, men med kornet smager det bedre)
  • Nelliker-2 stk.
  • Malet sort peber-1 tsk .

I en lille gryde eller skål tilsættes alle ingredienserne, blandes og tændes, lad det koge. Når vandet koger, slukker jeg ovnen og lader marinaden afkøle til stuetemperatur.

Derefter hælder jeg marinaden i en beholder med fisk og løg, lukker låget tæt og sætter det i køleskabet for at marinere i mindst 12 timer, hvis jeg gør det om aftenen, så lad det stå natten over.

En meget velsmagende marinade, det viser sig, at makrellen ikke er fedtet og moderat krydret og duftende! Du kan opbevare fisk kogt på denne måde i køleskabet i 2-3 dage. Prøv at lave mad, du vil helt sikkert lide det!

Forrige indlæg: Stop med at lave gulerødder til salater, der er en meget lettere og smagere måde: en ven af kokken viste, hvordan de laver gulerødder i deres restaurant

Næste indlæg: Jeg har ikke spist sådan lækker pollock i lang tid - spis et stykke og vil straks have et andet, det er meget velsmagende

Relaterede indlæg