Sådan slipper du af med myg: naturlige midler til hjem og sommerhus

Sådan slipper du af med myg: naturlige midler til hjem og sommerhus

Så snart den varme årstid kommer, står vi uvægerligt over for spørgsmålet om beskyttelse mod blodsugende insekter. Myg minder aktivt om sig selv kløende bid fra maj til oktober og jager deres ofre både i naturen og i byen. I modsætning til ønsket om straks at slippe af med nabolaget med disse insekter, er det værd at huske, at syntetiske afskrækningsmidler kan føre til irritation af øjnene, slimhinderne i luftvejene eller huden. Derfor er det bedre at vælge de sikreste og mest miljøvenlige måder at bekæmpe myg på.

Sådan finder myg en fødekilde

Forskning udført af en professor i biologi ved University of Washington har hjulpet os med at forstå, hvad der tiltrækker myg, hvorfor de stikker, og hvordan de finder deres bytte. Blodsugende insekter fornemmer tilstedeværelsen af kuldioxid i nærheden, som mennesker udsender, når de trækker vejret, og skelner mellem farver: rød, orange, blå og andre lyse nuancer. De bevæger sig hen imod disse signaler, indtil de opfanger lugten af ammoniak og mælkesyre eller urinsyre, som udskilles af menneskekroppen med sveden. Når de hører en attraktiv duft, lander insektet og bider. Efter at have søgt efter midler til beskyttelse mod myg er det værd at overveje disse nuancer.

Sådan beskytter du dig mod myg i haven eller på balkonen

Undgå at blive stukket af myg på altanen eller i haven, disse tips vil hjælpe:

  • Tag valget af tøj alvorligt. Foretræk løstsiddende og lyst tøj. Lyse farver tiltrækker myg, mens tætsiddende tøj gør det lettere at nå ind til huden.
  • Plant insektafvisende planter. Det kan være citrongræs, melissa, lavendel, salvie og timian.
  • Brug æteriske olier. De skal indeholde komponenter, hvis aroma frastøder myg. Blandt dem er geraniol, linalool og citronella. Insekter kan lugte dem fra en afstand af 1 m og flyver ikke tættere end 50 cm på aromakilden. Giv langvarig beskyttelse mod myg vil hjælpe aroma lampeSorchie fra Stadler Form. Enheden er udstyret med en moderne ultralydsmembran, der omdanner vand med æterisk olie til en fin tåge. Tankens kapacitet er 0,1 liter, hvilket giver arbejde uden optankning i op til 16 timer. For fans af mere kompakte enheder er der en variant med en reservoirvolumen på 0,05 liter. -Sophie Little fra Stadler Form. Når du fylder aromalampen med Repel-aromaolie baseret på citronella, kan du slappe af uden at være bange for myggestik.

Hvis der er for mange myg på din dacha-grund, betyder det, at der er stillestående vand i nærheden, hvor de lægger deres larver. Undersøg området grundigt - måske er vandet samlet i haveredskaber, blomsterkrukker og beholdere, der er glemt i haven. Fjern dem for at forhindre insekterne i at yngle.

Sådan beskytter du dig mod myg i din lejlighed eller dit hjem

Disse enkle tips vil hjælpe dig med at undgå myggestik, når du er i din lejlighed eller dit hjem:

  • Sæt myggenet op for vinduer og døre. Pas på dem regelmæssigt, så de ikke bliver beskadiget. Du kan også hænge en myggenetshimmel over din seng - denne løsning er f.eks. god på landet.
  • Tag hyppige brusebade. På den måde fratager du insekterne muligheden for at finde dig via svedlugten.
  • Tænd for en ventilator - en let brise vil skræmme de næsten vægtløse myg væk. Stadler Form gulvventilatorSimon med 3D-blæsefunktion og en luftstrøm på op til 10 meter giver god luftcirkulation selv i store rum.
  • Hold dit hjem køligt og tørt. Det vil skabe et ugunstigt miljø for myg, som foretrækker varme og fugt.
  • Brug æteriske olier i stedet for syntetiske duftstoffer. Søde parfumer og luftfriskere tiltrækker insekter med deres lugt, mens duftene af naturlige olier fra lavendel, citronmelisse og citrongræs frastøder dem. Udnyt tipsene i boksen ovenfor og brugSorhee-aromalampen fra Stadler Form.

Din livskvalitet vil blive meget bedre denne sommer, hvis du følger disse tips. Nyd sommeraftenernes skønhed og friskhed uden kløende stik, og sov godt uden at vågne op til irriterende summen.

Forrige indlæg: Sådan vælger du en ventilator, der er sikker for børn og kæledyr

Næste indlæg: 5 urealistisk nyttige køkken-hacks, som alle husmødre bør kende! Nyttige tips til livet!

Relaterede indlæg