Sådan vælger du en ventilator, der er sikker for børn og kæledyr

Sådan vælger du en ventilator, der er sikker for børn og kæledyr

Hvis der er børn eller dyr i familien, er det værd at tænke på deres sikkerhed, når man vælger en ventilator. Når alt kommer til alt, kan den nysgerrighed, der driver forsvarsløse skabninger, føre til skader. Lad os finde ud af, hvilke sikkerhedskriterier en ventilator skal opfylde, og hvordan den skal installeres for at minimere risikoen for skader.

Selv om gulvventilatorer har vinger skjult bag et gitter, er de stadig farlige, fordi andre funktionelle elementer i designet forbliver åbne. Ventilatorens fastspændings- eller automatiske rotationsmekanisme samt bommens højdelåsesystem kan forårsage skader. Der er også risiko for, at enheden vælter på grund af den ustabile base. En yderligere fare ligger i blæsersystemet - hvis dit barn eller kæledyr er i nærheden af enheden, der kører med maksimal hastighed, kan de blive forkølede. Du behøver ikke at bekymre dig om dine børns og kæledyrs helbred, hvis du vælger en sikker ventilator.

Sådan skal en sikker ventilator være

Sikkerhedskravene til en ventilator, der købes til en familie med børn eller dyr, omfatter:

  • Beskyttelse mod vand og snavs. Beskyttelsesgraden bestemmes af IP-mærkningen med numeriske betegnelser. Ventilatorens arbejdselementer skal være isoleret fra kontakt med fugt og støv.
  • Lavt støjniveau. En enhed, der er for høj, kan skræmme et barn eller et dyr samt forstyrre barnets søvn. Et højt støjniveau er skadeligt for børns hørelse, da det ødelægger fnuggene i ørerne, som leder lyden. Ifølge hygiejnenormerne er det tilladte støjniveau i rummet om dagen 55 dB og om natten - 45 dB. Søjleventilatorer arbejder meget stille - afhængigt af den indstillede tilstand er støjniveauet fra 33 til 52 dB.
  • Kabinetmateriale. Ventilatorer med metalhus har høj brandmodstand. Men med hensyn til elektrisk sikkerhed er design lavet af ikke-brændbar plast mere pålidelige.
  • Vær opmærksom på vægten af ventilatoren og stabiliteten af dens base. Hvis dit hus er hjemsted for en stor hunderace, er det bedre at vælge mere massive modeller, der kan modstå stød og slag. I et hus med børn er lette enheder velegnede - hvis barnet ved et uheld vælter dem, får det ikke alvorlige skader. Det er sværest at droppe ventilatorer med en rund base - de er de mest stabile.
  • Lukkede blade. Traditionelle ventilatorer har roterende dele placeret bag et metalnet, som ikke altid kan beskytte børns fingre. Bladene bør være skjult i enhedens krop. Den sikreste løsning for børn og dyr er et bladløst design, som f.eks. søjleventilatorenRetag fra Stadler Form, der skaber vind ved at rotere en kæde af skovlhjul.
  • Blid blæsefunktion. Lad os se på denne funktion med Stadler FormsSimon-ventilator som eksempel. Dens blide tredimensionelle blæsning skaber ikke en aggressiv luftstrøm, hvilket forebygger forkølelse.

Installer ventilatoren med sikkerhed i tankerne

Hvis du installerer din ventilator korrekt, påvirker det også dens sikkerhed. Placer apparatet, så det ikke forstyrrer den frie passage. Tjek stabiliteten af placeringen på gulvet - apparatet kan installeres på fliser, tæpper, laminat eller enhver anden flad overflade. Det anbefales ikke at rette luftstrømmen direkte mod mennesker.

Du kan beskytte børn og dyr ved at placere ventilatoren på et bord eller en kommode. En god mulighed er den kompakte bordventilatorLeo fra Stadler Form. Med sin lille størrelse har modellen en luftpåvirkningskraft på 8 meter. Ventilatoren opfrisker luften jævnt ved at dreje fra højre til venstre og op og ned. Rotationsvinklen i det vandrette plan kan justeres: 60°, 90° eller 180°, og den lodrette vinkel kan justeres fra - 5° til 80°. Et andet plus ved denne ventilator er dens lette vægt. Selv hvis den falder, vil den ikke skade et kæledyr eller et barn.

Moderne ventilatorer er repræsenteret af en bred vifte af modeller, hvis produktion tager højde for kravene til sikkerhed. Du kan nemt vælge mellem dem, der ikke vil blive en trussel mod dine børns og dyrs sundhed. Og vi vil fortsætte med at forbedre vores klimateknologi og tage os af din families komfort og sikkerhed.

Forrige indlæg: Induktionskogeplade: hvad det er, fordele og ulemper, hvilket køkkengrej der er brug for

Næste indlæg: Sådan slipper du af med myg: naturlige midler til hjem og sommerhus

Relaterede indlæg