Denne courgettesnack er en af sæsonens faste ingredienser. Vi spiser den og laver straks en ny portion, for den er så lækker

Denne courgettesnack er en af sæsonens faste ingredienser. Vi spiser den og laver straks en ny portion, for den er så lækker

Hele sæsonen, så længe der er sæson for courgetter, har vi denne snack. Så snart vi har spist den, laver vi straks en ny portion. Courgetterne er meget velsmagende, de er en rigtig godbid. Det tager 15 minutter at koge dem, og efter et par timer har vi allerede en snack. Under kogte kartofler kan man ikke få armene ned.

Alle ingredienserne og deres mængder står i slutningen af artiklen.

Sådan gør du:

Skær courgetten i stænger. Den tykke skal kan skrælles af. Men det er bedre at tage yngre courgetter, selv om store courgetter også er meget gode.

Sæt en dyb pande eller gryde på komfuret, hæld vand på og tilsæt salt. Lad det koge op, og læg courgetterne i. Kog ved middel varme i 4 minutter fra det øjeblik, hvor courgetten koger. Hæld derefter vandet fra, og lad courgetterne køle lidt af.

Forbered dressingen, mens courgetterne køler af. Hak peberfrugten fint. Det er bedre at tage en knaldrød en. Tilsæt persille. Masser af persille.

Pres hvidløg ud, salt, tilsæt en blanding af peberfrugter eller andre krydderier (du kan blande zira, sort og aromatisk peber, koriander, paprika, alt efter din smag). Sørg derefter for at bruge noget sødt (honning i opskriften, men du kan erstatte det med sukker), og hæld eddiken i.

Rør det hele sammen.

Tag en form og læg et lag courgetter i den (præcis halvdelen). Læg halvdelen af dressingen oven på squashlaget. Så igen et lag courgetter og et lag dressing.

Varm vegetabilsk olie op på en pande, og hæld den jævnt ud over forretten. Olien vil boble og syde, når den kommer i kontakt med grøntsagerne.

Så er det nu! Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 2 timer. I løbet af denne tid kan du ryste formen en gang eller to.

Og præcis efter 2 timer kan du servere forretten. Men hvis du har lidt mere tid, bliver courgetterne endnu mere lækre.

Forretten er meget behagelig. Jeg vil sige, at den bliver saltfattig og mør. Hvis du vil have en stærkere og lysere smag, kan du tilsætte lidt mere salt til vandet, når du koger, og lidt mere i dressingen. Du kan også tilsætte stærk paprika eller stærk chili til dressingen, hvis du har lyst.

Ingredienser til en form på 24x17 cm:

 • Courgetter - 800 g
 • Vand - 1 liter
 • Salt - 1 tsk (med en rille)
 • Vegetabilsk olie - 100 ml

Dressing

 • Bulgarsk peber - 270 g
 • Persille - 70 g
 • Hvidløg - 4 fed
 • Salt - 1/2 tsk.
 • Blanding af forskellige peberfrugter - 1 tsk.
 • Eddike 9% - 2 spsk.
 • Honning - 1 spsk.

Forrige indlæg: Hvad skal man putte i et glas pickles for at gøre pickles utroligt velsmagende

Næste indlæg: Subtiliteter ved kebab, som de ikke vil fortælle dig. Tilgiv mig, kebabproducenter, jeg afslører hemmelighederne. Detaljeret opskrift.

Relaterede indlæg