Almindelig rødbede. Skader og fordele

Almindelig rødbede. Skader og fordele

Når jeg besøger mine forældre, sørger min mor altid for at pakke mad til mig. Jeg har selv været mor i lang tid nu, men for mine forældre ... du ved. Og da vi altid er børn for dem, er det selvfølgelig kun mor, der ved, hvad det ene eller det andet produkt kan bruges til. Naturligvis "spiser du alt", og "du kommer aldrig til at lave det selv". I dag åbnede jeg endnu sådan en nyttig beholder og fandt rødbeder i den, ja, ja, de mest almindelige kogte og allerede skrællede rødbeder. Og her tænkte jeg, og om denne rødbede virkelig er nyttig og så nødvendig i kosten?

Gav dette spørgsmål relativt lidt tid og lærte, at..... Jeg vil dele med dig bogstaveligt talt i denne rækkefølge.

Altså, rødbede er et produkt. Rødbeder er et produkt, der ud over den fremragende smag har en masse nyttige egenskaber, der gælder for individuelle systemer og organer og hele kroppen som helhed. Indtagelse af 100 til 200 g rødbede om dagen giver kroppen A-vitaminer i en mængde på 1 % af den daglige norm, 2 % calcium, 12 % C-vitamin og hele 7 % jern.

Rødbeder giver også

  1. Regulerer niveauet af blodtryk. Rødbedens særlige evne til at påvirke blodtryksniveauet er blevet bevist i adskillige undersøgelser. Ifølge sådanne undersøgelser kan rødbeder sænke det systoliske og diastoliske blodtryk.

  2. Effekter på fysisk aktivitet. Nogle undersøgelser bekræfter, at rødbeder kan påvirke fysisk aktivitet på grund af de nitrater, de indeholder i kosten. Nitrater kan påvirke mitokondrier, som er ansvarlige for energi i kroppen. Rødbedesaft kan øge kroppens udholdenhedskapacitet, præstationsniveau og generelle effektivitet.

  3. Hjælper med at håndtere inflammation. Rødbeder har pigmenter -betalainer - som har antiinflammatoriske virkninger på kroppen. Det er kronisk inflammation, der kan udløse hjertesygdomme, fedme, leversygdomme og tumorer.

  4. Påvirker fordøjelsessystemet. En kop rødbede indeholder ca. 3,4 gram fibre, hvilket er det meste af den daglige værdi. Fibre påvirker arbejdet i tyktarmen og understøtter arbejdet med gavnlige bakterier.

  5. Forbedrer hjernens aktivitet. Med alderen øges risikoen for psykisk sygdom og kognitive forstyrrelser. Demens anses også for at være en fare for kroppen. På grund af nitrater i rødbeder forbedrer det hjerneaktiviteten samt blodcirkulationen og innerveringen af hjernen.

  6. Den har en kræfthæmmende effekt. Rødbeder indeholder nogle forbindelser, som kan have en kræfthæmmende effekt på kroppen. Disse forbindelser omfatter ferulinsyre, betain, rutin, koffeinsyre og kaempferol. Det er blevet bevist i laboratorieundersøgelser, at rødbedesaft kan bremse kræftcellers vækst og aktivitet.

  7. Rødbeder afbalancerer energiindtaget. Rødbeder har et højt indhold af næringsstoffer, hvilket er særligt vigtigt i en afbalanceret kost. Rødbeder har et lavt indhold af kalorier og fedt, hvilket er med til at afbalancere energiindtaget. Og kaloriefattige fødevarer som rødbeder kan også spises på en slankekur.

  8. Godt for graviditeten. 100 gram rødbede indeholder 20 % af det daglige behov for folinsyre, hvilket er særligt vigtigt for gravide kvinder. Det reducerer risikoen for medfødte abnormiteter hos barnet og bidrager til en sund graviditet.

Og dette er kun en lille del af alle de nyttige egenskaber, som en tilsyneladende almindelig rødbede har.

Men er det muligt for alle at spise "til begge kinder" denne nytteværdi? Er rødbeder ideelle til alt? Det viser sig, at brugen af rødbeder ikke er ønskelig for mennesker med visse begrænsninger på grund af menneskelige sygdomme, for eksempel kan du ikke være rødbeder for urolithiasis, gigt og reumatoid arthritis, rødbeder anbefales ikke til en sådan sygdom som oxaluria på grund af tilstedeværelsen af oxalsyre: i 100 g - 500-600 mg (dvs. 137,5%maksimalt muligt dagligt niveau af dets forbrug). Rødbeder anbefales ikke til gastritis med høj surhedsgrad. Rødbeder, selv i kogt form, øger mængden af saltsyre i mavesyren. Der er meget sukker i rødbeder, hvilket forårsager den søde smag, og mennesker, der lider af diabetes, er denne grøntsag kontraindiceret i forbruget. Rødbeder bør ikke bruges af mennesker med kroniske tarmlidelser.

Så med al den nytte viser det sig, at der er skadevirkninger..... Jeg var allerede glad for, at rødbede endelig fortjent dukkede op i en nyttig beholder, men sukkende lukkede jeg låget, vinkede hej til mine nyresten og gik hen for at ringe til min mor for at fortælle hende om sådan en nyttig, men "kan ikke mig"-grøntsag - rødbede.

Forrige indlæg: Sådan tilbereder du havbars lækkert

Næste indlæg: Pickles med en hemmelig ingrediens: De bliver ikke uklare, eksploderer ikke og kan holde sig i op til 3 år i lejligheden

Relaterede indlæg