Sådan tilbereder du havbars lækkert

Sådan tilbereder du havbars lækkert

Vi tilbyder dig en variant af, hvordan du bager havaborre i ovnen

Enig, fiskeretter vil altid være relevante på vores bord. Vi elsker det i kogt, stegt, tørret, røget - afhængigt af præferencer og fraværet af kontraindikationer.Havaborre har længe været et permanent produkt på vores diske, og jeg er sikker på, at mange værtinder allerede har værdsat denne lækre fisk. I mange familier koges denne fisk med glæde i vand med tilsætning af dild, og der laves koteletter af fileten. For nylig prøvede jeg en opskrift på havaborre, som jeg fik anbefalet af en bekendt, der har boet i de nordlige regioner i mange år.

Vigtigt

I de fleste regioner i vores land sælges havaborre frossen, så når du kommer til butikken, skal du ikke tøve med at spørge om fiskens holdbarhed. Før du køber den, skal du omhyggeligt inspicere fisken for skader, være opmærksom på lugt og farve - en dårligt overfrossen aborre vil have en gullig farve i stedet for lyserød.

Aborre i krydret ketchup

Så din fisk er i køkkenet. Læg den i et bassin med vand. Før aborren er tøet helt op, skal du pille skroget af skællene, skære finnerne af og rense indmaden. I bunden af bagepladen skal du lægge løg, der er skåret i ringe. Jeg tilføjer altid dildkviste - de giver fisken en særlig smag og en behagelig duft. Hvis du ikke er kontraindiceret mod krydrede retter, og du kan lide dem, kan du tage krydret ketchup eller blande proportioner af almindelig kebabketchup med krydret. Salt og peber fisken separat efter smag, og smør den derefter rigeligt med tomatblandingen. Denne kombination vil give fisken sin helt egen unikke smag, og det hvide kød får en flot lyserød farve, når det er gennemblødt (ligesom rød fisk). Når du har lagt fisken på en bageplade, smører du hver krop med mayonnaise og bager den ved 220-230 grader i mindst 40 minutter (jeg bagte den i en elektrisk ovn). Desuden er fisken i denne opskrift velsmagende både varm og kold.

Kort om havaborre

Elskere af fiskeretter med havaborre er uden tvivl mest tiltrukket af det hvide, møre kød. Husmødre kan godt lide, at knoglerne nemt kan fjernes, og at tilberedningen ikke tager lang tid. Bare husk, at finnerne er meget skarpe, og at man bør tage sine forholdsregler.

Sundhedsmæssige fordele

Eksperter er sikre på, at denne fisk er nyttig til mange diæter. Fra vægttab til terapeutiske diæter (efter samråd med en læge). Kødet indeholder vitaminer, proteiner, omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Resultatet er en kaloriefattig (100 g af det færdige produkt indeholder 90 kcal) og næringsrig ret.

Forrige indlæg: Sådan steger du hurtigt og lækkert lodde med en lækker sprød skorpe | Lifehacks og trin-for-trin-opskrift

Næste indlæg: Almindelig rødbede. Skader og fordele

Relaterede indlæg