Pickles med en hemmelig ingrediens: De bliver ikke uklare, eksploderer ikke og kan holde sig i op til 3 år i lejligheden

Pickles med en hemmelig ingrediens: De bliver ikke uklare, eksploderer ikke og kan holde sig i op til 3 år i lejligheden

Med denne opskrift kommer der gode pickles ud af det - sprøde, søde, smagfulde og slet ikke sure.

Den lækre pickles-marinade kan drikkes, den er vidunderligt forfriskende. Og hvor er den gennemsigtig! Se selv efter! På billedet er en krukke fra mit skab i gangen, den har på mirakuløs vis "overlevet" og stået der i næsten tre år. Bare skubbet ind i et fjernt hjørne sammen med andre krukker og glemt. Men de er allerede spist, bare rolig :).

Hvordan laver man dem?

Ingredienser:

 • 2 kg syltede agurker.
 • 2 blade solbær og hindbær pr. 1 liters glas.
 • en dildagurk pr. glas
 • 5 ærter med sort peber pr. glas
 • 1-2 laurbærblade pr. glas
 • 2 ærter oregano pr. glas
 • Sennepsfrø - efter ønske, men ikke mere end en kvart teskefuld.
 • Citronsyre (hemmelig ingrediens!)

Marinade:

 • 1 liter vand
 • 25 g salt (det er bedre at måle i gram)
 • 1 spsk. sukker med en skefuld.

Sådan laver du mad:

 1. Vælg de tykkeste og smukkeste agurker. Læg dem i blød i 2-3 timer i isvand. Skyl hver enkelt med hænderne i rindende vand.

 2. Steriliser glassene, vend dem på hovedet på et håndklæde, og tør dem.

 3. Kom den ønskede mængde krydderurter i hvert glas.

 4. Læg de tilberedte agurker tæt i glassene.

 5. Kog vand, og hæld kogende vand i glassene op til "skuldrene". Dæk med låg eller gaze. Lad det stå i 10-15 minutter.

Det er meget praktisk at tilberede agurker i literglas, det vigtigste er at vaske og sterilisere dem godt.

 1. Hæld vandet fra agurkerne, og hæld rent, frisk, kogende vand over dem.

 2. Mål den væske, der er drænet for første gang, i liter. Mål den samme mængde rent ferskvand + 1 kop. Ud fra beregningen af det resulterende literantal skal du forberede en marinade med tilsætning af sukker og salt. Kog opløsningen, indtil saltkrystallerne forsvinder.

 3. Dræn vandet fra agurkerne for anden gang. Det er ikke længere nødvendigt. Tilsæt laurbærblad, peberkorn og sennep i hver krukke efter ønske.

 4. Hæld den kogende marinade på glassene. Nu er det citronsyrens tur. Da glassene er små, er det nødvendigt at tilsætte det lidt og forsigtigt. Til et glas på 1 liter skal der bruges ca. 1/5 teskefuld eller syre på spidsen af en kniv.

 5. Umiddelbart efter tilsætning af syre skal krukkerne rulles op, helst med kogte låg. Med skrue eller med nøgle. Ingen forskel, da du er mere praktisk, så rul op.

 6. Agurkerne vendes på en avis eller et klæde, tjekkes for utætheder og stilles på hovedet til afkøling, og lågene trækkes tilbage. Indpakning kan gøres, men er ikke nødvendig.

Efter 12 timer er det obligatorisk at sætte glassene i køleskabet i 24 timer for at køle helt af. Derefter sættes de på lager. I et hvilket som helst skab i lejligheden. Testet! De står perfekt, river ikke lågene af og er meget velsmagende!

Held og lykke med forberedelserne og en lækker vinter!

Forrige indlæg: Almindelig rødbede. Skader og fordele

Næste indlæg: Det er ikke sådan, man steger kål: Derfor er den tør, sej, grov og ikke saftig eller sprød. Og det er ikke braiseret: 3 fejl, som mange mennesker anser for at være "regler"

Relaterede indlæg