Brug en gammel opskrift til at tilberede en lækker fiskeret, som kineserne bruger til at lindre hovedpine (trin-for-trin opskrift)

Brug en gammel opskrift til at tilberede en lækker fiskeret, som kineserne bruger til at lindre hovedpine (trin-for-trin opskrift)

Det alvidende internet siger, at den er over otte århundreder gammel. Det overrasker mig slet ikke, for det kinesiske køkken har virkelig mange retter, der har eksisteret i flere hundrede år. Og generelt er alt ikke tilfældigt: retternes udseende, kombinationen af ingredienser, kombinationen af tilberedningsteknikker og navnene. Alt har en eller anden form for betydning.

På restauranter i Det Himmelske Rige kan man finde en separat menu med medicinske retter, og nogle gange er der endda en læge, som lytter til gæstens puls og ordinerer bestemte retter.

Men jeg vil ikke gå ind i den kinesiske medicins labyrint, da jeg kun er interesseret i det kulinariske aspekt af denne ret. Alle i vores familie elsker karper, så det bliver suppe.

For at tilberede 3-4 portioner suppe skal vi bruge følgende produkter:

 • Karpe, der vejer ca. 1,5 kg (jeg har en spejlkarpe), koster 450 rubler/kg
 • Løg 1 stk.
 • Ingefærrod 4 cm, koster 65 rubler/100 g.
 • Hvidløg 4 fed, har jeg derhjemme.
 • Hvid peber 20 ærter, koster 250 rubler.
 • Vegetabilsk olie 40 ml, fås derhjemme
 • Koriander 1 bundt, koster 50 kr.
 • Grønt løg 4-5 stykker, fås derhjemme.
 • Chilipeber efter smag, fås hjemme.
 • Sojasauce 30 ml, fås derhjemme.
 • Æblecidereddike, 10 ml, hjemme.
 • En knivspids sukker, fås derhjemme
 • Majsstivelse, 1 tsk, hjemme.

 • Karpe på ca. 1,5 kg (jeg har spejlkarpe), koster 450 rubler/kg.

 • Løg 1 stk.
 • Ingefærrod 4 cm, koster 65 rubler/100 g.
 • Hvidløg 4 fed, har jeg derhjemme.
 • Hvid peber 20 ærter, koster 250 rubler.
 • Vegetabilsk olie 40 ml, fås derhjemme
 • Koriander 1 bundt, koster 50 kr.
 • Grønt løg 4-5 stykker, fås derhjemme.
 • Chilipeber efter smag, fås hjemme.
 • Sojasauce 30 ml, fås derhjemme.
 • Æblecidereddike, 10 ml, hjemme.
 • En knivspids sukker, fås derhjemme
 • Majsstivelse, 1 tsk, hjemme.

Det viser sig, at suppen kostede mig omkring 700 rubler.

Nå, men lad os komme i gang med madlavningen. Fisken skal renses for skæl, hvis der er nogen, og gællerne skal tages ud. Derefter skylles den under rindende koldt vand.

Karpen skæres i portionsstykker. Hovedet og halen lægges til side og bruges til bouillon, mens resten af stykkerne bruges til stegning.

Jeg tilbereder den traditionelt i min foretrukne multicooker Hyundai HYMC-1610.

Nye opskrifter og nyttige tricks har jeg i Telegram ❤️ - husk at tjekke det ud.

Kom et løg, et par hvidløgsfed og 2 cm ingefærrod i skålen på multicookeren. Læg fiskens hoved og hale i skålen, og hæld vandet i.

Tænd multicookeren på Cook mode, og tilsæt hvid peber.

Hvid peber er den hemmelige ingrediens her, og det er nok ikke tilfældigt. Den har trods alt mange nyttige egenskaber, bl.a. stimulerer den blodcirkulationen. Måske er det denne mirakuløse egenskab, der får hovedpinen til at forsvinde, men det er bare min antagelse.

Bring bouillonen i kog, fjern skummet, og kog den i 20 minutter. Derefter skal bouillonen kun sies gennem en sigte. Der er ikke længere brug for hoved og hale.

Varm vegetabilsk olie i en stegepande, og steg smukke karpestykker i 5 minutter på hver side. Salt fisken efter smag.

Hæld lidt vegetabilsk olie i skålen på multicookeren, og steg finthakket ingefær, hvidløg, forårsløg og korianderstilke heri i 30 sekunder. Du kan også tilsætte finthakket chilipeber, hvis du kan lide det stærkt.

Hæld fiskefonden i, og bring det i kog. Tilsæt eddike, sojasauce og sukker, og rør godt rundt. Udrør majsstivelsen i 50 ml koldt vand, hæld det i bouillonen, og rør straks rundt.

Bring nu bouillonen i kog igen, og sluk for multicookeren.

Fordel nu et stykke stegt fisk på tallerkener til servering, og hæld den varme bouillon over. Hvis du ønsker det, kan du drysse suppen med koriandergrønt. Den bliver meget mættende og krydret.

Hvis du vil lave en mere fyldig version af suppen, kan du tilsætte kogte risnudler eller ris til tallerkenerne.

Idéer til karperetter

Generelt indtager karper en særlig plads i det kinesiske køkken. Den indgår i et stort antal interessante opskrifter, og de mest usædvanlige af dem vil jeg gerne dele med dig.

 1. Sød og sur karpe

Den tilberedes ganske enkelt. Vi lægger karpefileten med skindsiden nedad, laver snit diagonalt og deler fileten i mange stykker. Det er vigtigt på dette tidspunkt ikke at beskadige skindet. På hvert stykke skal du lave en slags gitter - der hælder vi vinen. Det er kun tilbage at salte fileten og drysse med stivelse. Så skal du stege fileten ved høj varme med hvidløg, krydderier og sesamolie. det bliver vanvittigt lækkert og velduftende!

2. Shish kebab

Karpe giver også en meget saftig og fyldig kebab. For at tilberede den skal du skære fileten i små stykker. Derefter tager vi ananas på dåse, dræner næsten al saften fra dåsen og tager stykkerne ud derfra. Vi sætter dem på spyd mellem filetstykkerne og de friske peberfrugter.

Til marinaden skal du bruge sojasauce og tomatsauce. De skal blandes med resten af ananassaften, sukker, eddike og salt. Hæld marinaden over kebaben, og sæt den i køleskabet i 3 timer for at marinere. Derefter er der kun tilbage at stege kebaben i 3-5 minutter. Den lækre aroma vil være i hele huset!

3. Tærter

Dette er nok en af de mest usædvanlige opskrifter i min samling. For at lave disse velsmagende boller skal du bruge en skind- og benfri karpefilet. Skær den i ca. 6 cm lange strimler. Kogt kyllingebryst skal også skæres i strimler. Fortynd stivelsen med kogende vand, så den opløses helt. Skær skinke, løg og ingefær i skiver. Læg vores fyld på det forberedte wienerbrød - først fiske- og kyllingestrimlerne, så løg, skinke og ingefær. Det eneste, der mangler, er at forme bøfferne. Stivelsen hjælper med at forsegle dem. Læg bøfferne i en dampkoger, og damp dem ved høj varme i 7 minutter.

Jeg håber, du kunne lide mine ideer. Det er ret nemt at finde karpefileter i butikkerne nu om dage, så jeg kan varmt anbefale at tilføje dem til din daglige kost. Frisk og saftig fisk vil mætte din krop med sunde stoffer og løfte dit humør. Nå, og husk at skrive i kommentarfeltet, hvad du synes om opskriften på helbredende karpesuppe. Tror du på dens magiske egenskaber, eller er det hele fiktion?

Nye opskrifter og nyttige tricks har jeg på Telegram ❤️ - sørg for at tjekke det ud👇

Venner, hvad synes I om dette? Giv mig jeres mening!

Forrige indlæg: Fingerling fish fries på panden: en enkel opskrift for hele familien

Næste indlæg: Fish Riette: en enkel ret med et smukt navn

Relaterede indlæg