En saftig opskrift på torskefilet til hele familien

En saftig opskrift på torskefilet til hele familien

Fisk til aftensmad har altid været betragtet som det rigtige valg. Færdiglavede retter bliver lækre, hjertelige, men samtidig meget lette for kroppen. Og vi har alle længe vidst, at det er bedre ikke at overspise om aftenen. Derfor er en kogt ret med fisk ideel til hjemmemiddage.

Sig mig, hvilken slags fisk foretrækker du? Personligt prioriterer jeg stadig hvid fisk. Den er velsmagende, ikke tør, opfører sig vidunderligt i gryderet, og desuden er den slags fisk tilgængelig for enhver pengepung, i modsætning til rød fisk. Af rødfisk foretrækker jeg let saltet fisk og bruger den kun til at tilberede salater eller andre retter til f.eks. fester.

I dag tilbyder vi denne enkle opskrift. Den kan tilberedes til aftensmad for hele familien. Du kan spise den som en selvstændig ret eller tilføje tilbehør. Jeg tror, at kogte ris eller kartoffelmos vil passe godt til sådan en fisk.

Stegt torskefilet

Jeg vil med det samme bemærke, at du ud over torskefilet kan bruge enhver anden fisk. For eksempel sej eller helleflynder. Tilberedningsprincippet forbliver det samme.

Ingredienser:

 • Torskefileter - 1 pakke (det er 800 g eller 1 kg cirka)
 • Vegetabilsk olie - 3 spsk (du kan bruge olivenolie, men det gør ikke den store forskel).
 • Vand - efter behov
 • Hvidløg - 3-4 fed (hvis de ikke er store)
 • Tomat - 1 stk.
 • Oliven uden kerner
 • Citron - 3 skiver
 • Persillegrønt (hvis du kan lide koriander, kan du erstatte persille)
 • Salt/peber

Tilberedningsproces:

 1. Forbered først alle de nødvendige ingredienser. Fisken skal være optøet i forvejen, hvis den er frossen.
 2. Tag en stegepande og læg de optøede fiskestykker i den. Prøv at lægge stykkerne i et enkelt lag, så de ikke dækker hinanden.
 3. Salt og peber fisken. Du kan i øvrigt bruge særlige krydderier til fiskeretter. Og også et krydderi som "provencalske urter" vil gøre det.
 4. Tilsæt nu vand til fisken, det skal ikke dække den helt. Og lidt vegetabilsk olie. Sæt panden på medium varme.
 5. Lad os tage os af de andre produkter. Citronen skal skæres i halve eller endda kvarte. Skær tomaten i cirkler. Hvis du bruger cherrytomater, skal de skæres i halve. Dernæst kommer hvidløg, det er bedre at skære det i tynde skiver. Oliven og tomater skæres i halve.
 6. Så snart vandet begynder at koge, tilsættes alle de tidligere tilberedte ingredienser til vores fisk.
 7. Nu skal du dække det hele med et låg, skrue ned for varmen til minimum og vente i ca. 20 minutter. Sørg for, at vandet ikke fordamper hurtigere, end retten er kogt, ellers kan du brænde hele retten på. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand.
 8. Tilsæt krydderurterne 5 minutter før retten er klar.

Retten er færdig. Servér den med dit yndlingstilbehør eller som en selvstændig ret, og nyd den saftige smag af fisk.

God appetit!

Forrige indlæg: Vil du vide, hvordan man laver en populær middelhavsret: stegt makrel med citronsaft?

Næste indlæg: 6 korrekte måder at konservere mad til vinteren på: hvordan man bevarer flest mulige næringsstoffer og ikke mister nyttige

Relaterede indlæg