Vil du vide, hvordan man laver en populær middelhavsret: stegt makrel med citronsaft?

Vil du vide, hvordan man laver en populær middelhavsret: stegt makrel med citronsaft?

For mange mennesker er makrel en uudtalt bogstavkombination. Men nogle er stødt på den og ved, hvad det er for en fisk. Og hvis du kan købe den i din by, så kan du også tilberede den. Du har brug for en god stegepande og lidt tid. Og vi vil fortælle dig, hvordan du laver lækker stegt makrel, forresten er opskriften meget enkel. Ved du, hvordan man steger havfisk på en stegepande? Så lad os finde ud af det.

Ud over stegepanden skal du bruge: 4 små makreller, salt, citronsaft, olie. Mel eller rasp - efter eget skøn.

Makrellerne skal selvfølgelig vaskes, overhældes med citronsaft, saltes og ligge i blød i ca. 10 minutter. Derefter paneres fisken i mel eller, hvis du foretrækker det, i rasp. I mellemtiden varmer vi en stegepande op, tilsætter lidt olie, du kan tilsætte smør, det vigtigste er ikke at overdrive det med temperaturen.

Steg fisken på begge sider, så den får en gylden farve. Derefter skruer du ned for blusset, lukker låget og steger i yderligere 5-8 minutter.

Egentlig er der ikke noget uvant for dig her, hvis det ikke er selve makrellen, og du kan tilberede den lige så godt som enhver anden fisk. Men det er en hvilken som helst anden fisk, og det - makrel....

Forrige indlæg: En vidunderlig appetitlig ret - helleflynder med kartofler i ovnen

Næste indlæg: En saftig opskrift på torskefilet til hele familien

Relaterede indlæg