Sådan laver du pyanse / Populær koreansk fastfood derhjemme

Sådan laver du pyanse / Populær koreansk fastfood derhjemme

Det er ikke kun i Fjernøsten, du kan prøve dampede pyanse-bøffer, de sælges i alle byer, hvor der er steder med koreansk køkken. Og du kan lave pyanse derhjemme. Den klassiske opskrift kræver et minimum af produkter: mel, hakket kød, kål og krydderier. Lad os fortælle dig om nogle af finesserne ved at tilberede og servere denne ret.

Historie

Pyanse er en traditionel koreansk ret, som første gang blev nævnt i det 3. århundrede e.Kr. under de tre kongerigers periode. Den blev udelukkende tilberedt ved festivaler eller hofmiddage for adelen. Med tiden blev mellemmåltidet tilgængeligt for almindelige mennesker.

I dag sælges pyanse på gaden i næsten alle asiatiske lande. Kun navnet på retten kan være anderledes:

  • pygodi;
  • watmandu;
  • royal dumpling;
  • dampet belyash.

Base

Koreansk fastfood er ikke svært at lave hjemme i køkkenet. Grundlaget for retten er gærdej, som æltes på den sædvanlige ikke-dampede måde. Den skal være blød, elastisk og let at holde fast i hænderne, så det er lettere at rulle den til fladbrød og pakke fyldet ind. Du kan eksperimentere og lave pänse med hvede-, ris- eller boghvedemel.

Fyld

Det klassiske fyld er hakket kød og fintsnittet hvid- eller pekingkål. Traditionelt bruges tidlige sorter for at gøre fyldet blødt og mørt. For at gøre farsen saftig tilsættes en stor mængde løg. Marineret kimchi bruges ofte i stedet for frisk kål.

I det moderne køkken er fyldet også lavet af hakket oksekød eller kyllingefilet. Denne variant adskiller sig fra klassikerne og kan kaldes tilpasset pyanse.

Servering

I Asien tilberedes retten i en særlig bambusdamper. De varme pirogger serveres desuden med sauce og friske grøntsager. Traditionelt spises pyanse med hænderne: Pierogien skal holdes, så saften ikke løber ud af den. Normalt spises retten frisklavet, og det er ikke almindeligt at genopvarme den. I nogle asiatiske fødevarebutikker kan man dog også få frosne pänse med forskelligt fyld.

Forrige indlæg: Suppe med oksegryde

Næste indlæg: Lamington-kager

Relaterede indlæg