En smuk fisk til festbordet. Lyserød laks kan overraske! 3 opskrifter til festbordet

En smuk fisk til festbordet. Lyserød laks kan overraske! 3 opskrifter til festbordet

Lyserød laks med skaldyr og grøntsager. Fyldt lyserød laks i Kamchatka-stil. Festlig rulle "Lyserød laks og makrel". Tre smukke festretter af billig og velsmagende rød fisk, gør klar til et festligt bord og overrask dine gæster med så lækker og smuk fisk!

Tre smukke salater, som kan sættes selv på det kongelige bord.

Lyserød laks i Kamchatka-stil.

Den velkendte fisk får en Kamchatka-specialitet på grund af brugen af syltede bregner i opskriften. Du kan bruge den til at erstatte det sædvanlige salt og give fiskefileten en fyldig og smagfuld note. Men hvis det er svært at købe bregner, kan du bruge ramsløg eller syltede agurker i stedet. Opskriften giver dig mulighed for at få en overraskende mør og saftig rosa laks, og det vigtigste er ikke at have fisken i ovnen for længe, for så kan den blive tør.

Til forberedelsen skal du bruge:

Friskfrosset rosa laks - 2 kg, 25 % creme fraiche - 100 g, mayonnaise - 50 g, stødt paprika - 5 g, hønseæg C1 - 4 stykker, løg - 200 g, stivelse - 30 g, bregner (ramsløg, agurker) - 200 g, persillegrønt - 20 g, salt og stødt sort peber efter smag.

Skær alt kødet fra fiskekroppen, og fjern knoglerne. Skær 100 g løg i halve ringe. Kom et hønseæg og creme fraiche i en blender, tilsæt hakkede løg, og pisk, indtil det er glat, tilsæt fiskefileterne, og bland det hele til en fars.

Kom farsen i en skål, salt lidt (salt forsigtigt, da farsen kan være meget salt), og tilsæt sort peber. Kom stivelsen i farsen, og bland det hele, indtil det er helt homogent. Ælt farsen godt igennem, og bank den mod arbejdsfladen et par gange. Sæt farsen i køleskabet i ca. 40 minutter.

Kog de resterende hårdkogte æg, og skær dem i små stykker med en kniv, hak bregnen så fint som muligt, og hak persillen.

Læg fiskefarsen på husholdningsfilm, læg den hakkede bregne oven på farsen, derefter de hakkede æg og persille. Salt ikke, da bregnerne (ramsløg/agurker) allerede er saltede. Rul farsen og fyldet sammen til en jævn rulle.

Skær det resterende løg i ringe.

Læg løgringene i en bageform, og læg forsigtigt rullen på dem. Bland mayonnaise med stødt paprika, og smør rullen ind i blandingen.

Sæt rullen i en ovn opvarmet til 160 ºC i 40 minutter.

Du kan servere rullen både varm og kold.

Sild med tre slags fyld. Ægte opskrifter fra Island fra restaurantens kok.

Rulle med rosa laks og makrel.

En lækker kold snack, som vil pynte på ethvert festligt bord. Rullen viser sig at være meget harmonisk i smagen. Når alt kommer til alt, bliver det ret tørre kød af lyserød laks gennemblødt med fedt fra makrel og får ekstraordinær ømhed. Du kan tilberede denne rulle i folie eller i et kulinarisk ærme.

Det mest arbejdskrævende er at fjerne alle knogler fra fiskekroppen. Derudover kan du tilføje løg, peberfrugt eller svampe stegt med gulerødder til fyldet. Jeg foretrækker den enkleste kombination af to fiskefileter og krydrede krydderurter med hvidløg. Det bliver overraskende velsmagende.

For at forberede dig skal du bruge:

Stor friskfrosset rosa laks - 1 stk. (1,5/2 kg), makrel 2 skrog - 600/700 g, citronsaft - 30 ml, gelatine - 25 g, tørret hvidløg 10 g, stødt sort peber - 5 g, tørret dild - 5 g, stødt allehånde - 2 g, stødt korianderfrø - 2 g, bordsalt efter smag.

Det er nok at rengøre den lyserøde laks fra skalaer. Du kan ikke fjerne skindet fra fileten. Det samme kan gøres med makrel, for under varmebehandlingen bliver skindet en næsten umærkelig barriere. Men hvis du foretrækker en ren filet, skal du flå den.

Skær den rosa laksefilet fra rygraden, og fjern alle de store og små ben fra hvert lag, gør det samme med makrel. I alt skal du have 2 store lag lyserøde laksefileter og 4 små lag makrelfileter. Dryp fileterne med citronsaft og salt.

Bland krydderier og krydderier med husblas.

Læg et lag lyserøde laksefileter på et stykke folie eller på et skåret bagehylster (skær et stykke bagehylster og skær det over på den ene side, fold det ud og læg det som et "ark").

Drys de foliebeklædte fileter med gelatineblandingen. Læg to lag makrelfileter oven på de lyserøde laksefileter, som alle er drysset med gelatineblandingen. Læg de to resterende makrelfileter på makrelfileterne, og drys det hele med gelatineblandingen. Dæk nu det hele med et lag lyserøde laksefileter, og form en jævn rulle, klip det hele pænt til, og pak det stramt ind i et omslag eller folie.

Pak den resulterende rulle tæt ind i yderligere lag folie eller ærme til bagning. Du kan fastgøre den med madlavningstråd eller clips. Læg rullen i en bageform eller på en foliebeklædt bageplade, og sæt den i en forvarmet ovn ved 180 ºC i 40 minutter.

Når den er klar, afkøles den til stuetemperatur direkte i emballagen. Må under ingen omstændigheder fjernes.

Forrige indlæg: Sådan vælger du en kagerulle

Næste indlæg: Sommertærte med abrikoser og hytteost Den er meget smagfuld og lækker

Relaterede indlæg