Sauce til kebab

Sauce til kebab

Jeg har allerede skrevet om de vigtigste hemmeligheder bag velsmagende kebab, men jeg må indrømme, at jeg ikke er nogen stor fan af komplicerede marinader. Jeg mener, at det er derfor, det er en kebab, ikke for at tilstoppe den og drukne den i krydderier og alkohol.

Men hvad der helt sikkert er vigtigt for denne ret, er en god sauce, som jeg ikke kan forestille mig uden.

Nedenfor er der et par opskrifter på sauce, som kan hjælpe dig med at fuldende denne ret

1️ Sacebeli og tkemali. Det er klassikere, som det er svært at forestille sig denne ret uden. Ja, det er uden for sæson for nogle af ingredienserne, men jeg anbefaler at gemme disse opskrifter. Tiden flyver meget hurtigt.

2️ Hvid hvidløgssauce. Bland 2 kopper kefir, 100 g creme fraiche 20%, 5-6 fed hvidløg, 100 g valnødder, 1 tsk. hmeli eller utskho suneli, salt og peber efter smag. Tilsæt et bundt af dine yndlingsurter til den færdige sauce.

  1. doven sacebeli. Bland 150 g tomatpuré, 150 ml kogende vand, 3 fed hvidløg, 1 tsk. hopeli suneli, 1 tsk. sukker og en knivspids salt i en blender. Tilsæt dine yndlingsurter og hakkede løg til den færdige sauce efter smag.

4️ Hurtig ajika (ikke krydret). Bag 3 røde peberfrugter og et hvidløg i ovnen ved 200 C i 30 min. Afkøl og skræl grøntsagerne. Bland grøntsagerne, 3 spsk. vegetabilsk olie, 1 tsk. tomatpuré, 1 tsk. stødt korianderfrø, 2 spsk. æblecidereddike, salt og peber efter smag i en blender.

5️ Chimichurri. Hak et bundt persille og koriander, 1 hvidløg og 1 peberfrugt. Bag i ovnen i 30 minutter ved 190 C. Bland krydderurterne i tern, tilsæt saft og skal af en halv citron, 5 spsk. olivenolie, 1 tsk. sukker, salt og peber efter smag.

Forrige indlæg: Fluffy kefirpandekager uden gær

Næste indlæg: Sådan vælger du en kagerulle

Relaterede indlæg