Pålidelige måder at slippe af med Colorado-kartoffelbillen uden kemikalier. Efter denne behandling har skadedyret ingen chance for at overleve

Pålidelige måder at slippe af med Colorado-kartoffelbillen uden kemikalier. Efter denne behandling har skadedyret ingen chance for at overleve

I de seneste dage har varmen begunstiget aktiviteten af Colorado-kartoffelbillen. Det er ikke let at slippe af med den. Skadedyret spreder og formerer sig hurtigt, og dets modstandsdygtighed over for de aktive ingredienser i insektmidler øges hvert år.

Jeg er tilhænger af naturlige metoder, så i flere sæsoner har jeg ledt efter effektive måder at slippe af med skadedyret på uden brug af kemikalier. Og endelig fandt jeg dem. Efter en sådan behandling har colorado-kartoffelbillen ikke en chance.

Skadedyret gør mest skade i slutningen af juni og begyndelsen af juli. Dens udvikling fremmes af temperaturer over 25° C og let nedbør. Det er dog værd at vide, at colorado-kartoffelbillen ikke kun er kartoflens fjende, men også angriber andre natskyggeplanter som tomater og peberfrugter. Den kan rejse meget langt (op til 100 kilometer) i sin søgen efter føde.

Hvordan bekæmper man kartoffelbillen naturligt?

  • Spray med sennep og eddike - i 10 liter vand hælder jeg 150 ml eddike (9 %) og tilsætter 50 g sennepspulver. Jeg blander det hele meget grundigt og sprøjter de angrebne planter (helst om morgenen eller aftenen). Sprøjtning bør ske 1-2 gange om ugen.
  • Infusion af celandine - 1,5 kg frisk urt hældes i 10 liter kogende vand. Lad det trække i 3 timer. Hæld det i en sprøjte, og sprøjt planterne.

  • Infusion af malurt - det er nok at knuse 5-6 kviste malurt og derefter hælde kogende vand over dem. Lad blandingen stå natten over, og si den om morgenen, og sprøjt de angrebne planter.

  • Spray af valnøddeskaller og blade - 300 g valnøddeskaller og deres blade skal hældes i 10 liter kogende vand, og lad derefter opløsningen stå i en uge. Sprøjt planterne med dette præparat, og Colorado-kartoffelbillen vil ikke længere være et problem.

Forrige indlæg: Er der allerede bananfluer i huset? Smarte måder at slippe af med dem på

Næste indlæg: All gone? Sådan opbevarer du mad i køleskabet i tilfælde af strømafbrydelse

Relaterede indlæg