Flåter er ikke i dvale: 3 nemme måder at slippe af med mider i haven

Flåter er ikke i dvale: 3 nemme måder at slippe af med mider i haven

Flåter findes ikke kun i skove. De dukker op på husmandssteder, både på landet og i byen. Og de kan udgøre en trussel mod mennesker og dyr, der opholder sig udendørs. Hver sommer støder jeg på flåter på min grund. Min hund lider også af dem. Jeg vil ikke købe kemiske midler, så jeg leder altid efter enklere og billigere muligheder.

Flåtspray

Hjemmelavede sprays baseret på urter og andre planter med biocid-egenskaber er et godt alternativ til kemiske flåtmidler. Man kan lave enkle afkog af kirsebærbær, klematis, aira og gran samt almindelig peberrod. Et afkog af roden fra denne meget velduftende plante ikke bare frastøder, men dræber også edderkopper.

Det er ikke svært at lave sådan en spray: Hæld koldt vand over dele af planten - rødder, blade, stængler - bring i kog og kog derefter i yderligere 30 minutter. Når afkoget er kølet af, hælder du det i en sprøjte, og så er afværgemidlet klar til brug. Sprøjt det ud i alle hjørner af haven.

Planter til at afvise flåter

Det er også en god idé at plante planter i haven, som indeholder skadelige stoffer, der afviser flåter, f.eks. kattemynte (rig på nepetalakton, en forbindelse, der findes i afvisende midler i butikker), lavendel, eukalyptus, pebermynte og timian.

Kiselgur

Et andet naturligt middel mod havemider er kiselgur, det vil sige den populære silica, der bruges som kosmetisk ingrediens. Det afviser ikke kun blodtørstige mider, men også bladlus. Det anbefales at drysse det rigeligt på planterne og derefter rive det ned i blomsterbede og bede.

Forrige indlæg: For at din vaskemaskine skal fungere ordentligt og holde i mange år, bør dette gøres en gang om måneden. Skru blot af og skyl

Næste indlæg: Hvidt loft bliver så godt som nyt: 2 gode måder at fjerne pletter fra dit loft, hvis du er blevet oversvømmet

Relaterede indlæg