Alt på ét sted: opbevaring på badeværelset

Alt på ét sted: opbevaring på badeværelset

Badeværelset er der, hvor vores dag begynder og slutter. Og nogle af os bruger timer her på at nyde vores hjemmespa-behandlinger. Det er meget mere behageligt at gøre det i et rent og ryddeligt miljø. Nogle gange er det ikke så let at få styr på det, fordi badeværelset kan være fyldt med plejeprodukter, stakke af håndklæder, husholdningskemikalier og meget andet. Her kan du se, hvordan du organiserer det hele og gør rummet æstetisk tiltalende.

Optimering af din plads

Uanset hvordan man ser på det, bør man altid starte med en gennemgang. Selv om det ser ud til, at vi kun har de mest nødvendige ting på badeværelset, er det ofte en misvisende fornemmelse. En af hovedreglerne for gennemtænkt opbevaringsorganisation er at fjerne alt unødvendigt for ikke at optage brugbar plads.

Til at begynde med skal du have et minimum af håndklæder på badeværelset til hele familien. På udsalg kan man nu finde særlige organisatorer til opbevaring af dem i form af kompakte ruller. Eller du kan bare hænge dem på kroge på stængerne. Samtidig er det bedre at lægge gamle håndklæder i kurven til snavset vasketøj. Mange mennesker opbevarer pyjamas, morgenkåber eller hjemmetøj på badeværelset. Hvis rummet er meget lille, bør du finde et sted til disse ting uden for badeværelset.

Husholdningskemikalier optager også ofte en del plads. Strengt taget hører vaskepulver, skyllemiddel og rengøringsprodukter af enhver art ikke hjemme her. De bør i hvert fald gemmes væk, hvis der er små børn i huset. En mulighed er at gemme alle rengøringsmidler i et skab her under vasken eller køkkenvasken.

Det skader aldrig at gå alle dine skønhedsprodukter igennem. Blandt dem vil du næsten helt sikkert finde dem, der er ved at udløbe eller allerede er udløbet. Nogle ting kan helt fjernes herfra. For eksempel kan natcreme til ansigt eller hænder, deodoranter og stylingprodukter flyttes til et toiletbord i soveværelset eller en hylde med et spejl i gangen. Glem ikke, at det er uacceptabelt at opbevare dekorativ kosmetik (især pudder, blush og skygger) på badeværelset.

Små husholdningsapparater som hårtørrer, strygejern, elektriske barbermaskiner eller epilatorer har det ikke godt i et fugtigt miljø. Derfor fraråder mange producenter på det kraftigste at lade dem stå permanent på badeværelset. Hvis du er mere vant til dette, skal alle enheder holdes væk fra fugtkilder. Ideelt set er det bedre at gemme dem væk i et lukket skab.

Hvor skal man opbevare ting

Skabe er den første og mest oplagte løsning. I et lille badeværelse er det ønskeligt at placere dem så kompakt som muligt. I dag er der en meget populær variant, hvor en vaskemaskine placeres ved den korte væg, den resterende plads optages af et skab i samme højde, en bordplade placeres ovenpå, og en overliggende vask installeres på den. I skabene anbefales det at opbevare det, du ikke bruger hver dag, for eksempel rene sæt håndklæder, forskellige rengøringsmidler, sæberester osv.

Et underskab er mere en mulighed for et rummeligt badeværelse, hvor der ikke er mangel på plads. Det forudsætter, at der er skuffer eller skabe bag hængslede døre, hvilket kan være upraktisk i et lille rum. Men i skabet kan du opbevare mere end halvdelen af alle de ting, der er på badeværelset, begyndende med badetilbehør og rent linned og sluttende med en hårtørrer og hygiejneprodukter.

Hylder er en anden win-win-løsning. Det kan være en høj, smal reol næsten helt op til loftet eller en bred, lav reol på samme niveau som vaskemaskinen eller håndvasken. I dag er populære modeller i fire eller fem niveauer med en hældning, der ligner en trappestige i design. I et meget lille badeværelse kan du tage et stativ, som placeres på den korte kant af badekarret ved siden af væggen. Det er altid at foretrække at vælge modeller med hylder i forskellige højder, så det var praktisk at sætte små og store beholdere. Denne måde at opbevare på er mere velegnet til ting, som vi har brug for hele tiden: shampoo, brusegeler, badeskum, ansigtscremer osv.

Hængende hylder passer perfekt til et lille badeværelse. Det største plus er, at de kan placeres, hvor du føler dig bedst tilpas. En af de mest vellykkede muligheder, som giver dig mulighed for at maksimere pladsudnyttelsen - at hænge hylder over toilettet eller vaskemaskinen. Designere i dag har ikke noget imod at lege med formen og tilbyder hylder i form af bikager eller bestående af to eller tre kompakte moduler. Der findes praktiske varianter af enkelthylder med kroge i bunden. Det er også nyttigt at opbevare ting, der altid skal være ved hånden (shampoo, hårmasker, barberskum osv.) på alle hylder.

Mange mennesker forsømmer kurve med låg, og det er forgæves. I dem kan du trods alt ikke kun lægge sengelinned og ting, der venter på at blive vasket. Det er praktisk at opbevare et lager af toiletpapir, vådservietter, skumsvampe eller rengøringsudstyr. Et bredt udvalg af moderne kurve giver dig mulighed for at vælge muligheder selv til de mindste værelser. For eksempel er der nu bløde hængende kurve, der er praktiske at placere på væggen eller døren.

Forrige indlæg: Pollen, you can't pass: Sådan gør du dit hjem renere og slipper af med allergener

Næste indlæg: Hvilke steder i huset er de mest beskidte?

Relaterede indlæg