5 interessante fakta om øl, som du måske ikke vidste

5 interessante fakta om øl, som du måske ikke vidste

Hvorfor du ikke bør drikke øl fra en flaske, og hvad der gør den beslægtet med stinkdyr

At drikke øl er en videnskab. Én fejl, og smagen af drikken, og dermed fornøjelsen, vil være håbløst tabt. I dagens anmeldelse deler vi interessante fakta om øl, som vil være af interesse for enhver ølkender.

1. Øl bør ikke drikkes fra flasken

Eksperter fraråder at drikke øl fra en dåse eller flaske - det skal hældes over i et ølglas eller krus. På den måde rammer øllet alle smagsløgene i munden på samme tid og afslører alle smagsfacetterne - surt, sødt og bittert. Desuden vil det rigtige glas give dig mulighed for at nyde aromaen, boblernes spil og en stærk skumhætte.

2. Forretten er også vigtig

Den russiske tradition med at snacke øl med brødkrummer, tørret fisk og tørret blæksprutte skaber oprigtig forvirring blandt ølkendere fra andre lande. Faktum er, at øl er en så delikat drik, at dens duft ikke kan forstyrres af stærkt lugtende mad. Nødder, rejer, krebs, ost og kulgrillet kød er ideelle gastronomiske ledsagere til øl.

3. Regel om tre slurke

At drikke øl i én slurk og at strække et krus hele aftenen (og endnu mere at trække det gennem et sugerør) er toppen af øl-uvidenhed. I det første tilfælde har du ikke tid til at smage ordentligt på drikken, og i det andet tilfælde vil dens smag og aroma simpelthen løbe ud. Professionelle anbefaler at drikke øl i tre store slurke - den første er at tømme det meste af kruset, og den resterende del deles op i to nogenlunde lige store slurke.

4. Øl kan ikke lide konkurrence

Øl bør ikke blandes med andre alkoholiske drikke, hverken stærke eller svage, heller ikke andre slags øl. Hvis man overtræder denne regel, vil man have voldsomme tømmermænd om morgenen.

5. Lad der være mørke

Øl kan ikke lide lys. Hvis en drik i en grøn eller gennemsigtig flaske opbevares i solen eller under et lysstofrør i lang tid, dannes der et stof i den, som lugter som det stof, der udsendes af stinkdyr. Hvis du vil være sikker, skal du vælge øl i brune flasker: De reflekterer lyset godt og udelukker "skunk"-smagen.

Forrige indlæg: Disse 5 fødevarer vil redde dig fra at surmule

Næste indlæg: De værste morgenmadsprodukter er blevet kåret

Relaterede indlæg