Disse 5 fødevarer vil redde dig fra at surmule

Disse 5 fødevarer vil redde dig fra at surmule

Løft dit humør med mad

Vi bliver alle sammen triste og deprimerede af og til. Og for at muntre os selv op begynder nogle af os at spise mere, især slik. Men kan det virkelig få dig til at føle dig mere munter? Det viser sig, at ja, det er sandt, at du skal spise de "rigtige" fødevarer. I dagens gennemgang har vi udarbejdet en liste over fødevarer, der virkelig kan forbedre dit humør under apati.

Bananer

Bananen har med rette fået titlen som den mest positive frugt. Den indeholder B6-vitamin og serotonin, som er i stand til at fremkalde en følelse, der ligner eufori. Så hvis du føler dig træt og trist, så forkæl dig selv med en banan, det vil helt sikkert hjælpe.

Chokolade

Chokolade, og oven i købet mørk chokolade, er den eneste søde sag, der virkelig løfter dit humør, mens sukker derimod kun tiltrækker negative følelser. Det handler om de kakaobønner, der bruges til at lave chokolade. De indeholder phenylethylamin, som hjælper kroppen med at producere endorfiner, lykkehormonerne.

Fuldkorn

Boghvede-, havre- og hirsegrød er en kilde til komplekse kulhydrater, som giver kroppen masser af energi. De er også rige på fibre, magnesium og tryptofan, som er involveret i dannelsen af serotonin, det hormon, der er ansvarligt for godt humør.

Nødder

Nødder er et skatkammer af næringsstoffer. De indeholder bl.a. omega-3-fedtsyrer, B-vitaminer, selen og tryptofan. Disse stoffer bidrager til en aktiv og velfungerende hjerne og til at forbedre vores humør.

Krydderier

Deres duft kan berolige nervesystemet og fremkalde positive følelser. De kan tilsættes til alle drikkevarer, bagværk eller grød.

Forrige indlæg: Vejen til hjertet: 3 kødretter, der vil vinde over enhver mand

Næste indlæg: 5 interessante fakta om øl, som du måske ikke vidste

Relaterede indlæg