12 fejl, vi begår i køkkenet hele tiden

12 fejl, vi begår i køkkenet hele tiden

Meget af det, vi gør i køkkenet, er for længst blevet rutine. Nogle gange tænker vi bare ikke over det og gentager de samme fejl dag efter dag. Lad os tjekke, om du gør alting rigtigt.

I kalejdoskopet af daglige gøremål lægger vi ikke engang mærke til, at vi jævnligt begår fejl i køkkenet ved at gøre de mest basale ting. Vi opbevarer mange fødevarer forkert, bruger uhensigtsmæssige køkkenredskaber og har en mindre end rationel tilgang til at tilberede enkle retter.

I dag vil vi dele de mest almindelige fejl med dig, som er særegne for de fleste værtinder. Hvis du bemærker dem hos dig selv, så prøv at rette op på situationen med det samme. Det vil hjælpe dig med at lave mad bedre og hurtigere.

1. Forkert opbevaring af brød

Mange mennesker er vant til at opbevare brød på køkkenhylden, men det er ikke helt rigtigt. For at undgå, at det bliver dårligt i længere tid, er det bedst at sætte brødet i køleskabet og opvarme det i ovnen eller brødristeren, før du bruger det. Husk bare at pakke brødet grundigt ind, før du sætter det i køleskabet. På den måde absorberer det ikke fremmede lugte.

2. Opbevaring af mælk i køleskabsdøren

En anden typisk fejl er at opbevare mælk i køleskabsdøren. Der er ganske vist en passende hylde, men temperaturen i denne del af køleskabet er lidt højere. Det gør, at mælken fordærves hurtigere, så det er bedre at sætte den ind i hovedrummet.

3. Lav kartoffelmos i en blender

Moderne teknologi giver os mulighed for at tilberede enhver ret på få minutter, men nogle gange er det bedre at bruge lidt mere tid og tilberede dem efter vores mødres og bedstemødres originale opskrifter. Du kan f.eks. bruge en almindelig kartoffelmoser til at lave let og luftig kartoffelmos. En blender sparer tid, men gør puréen mere tyktflydende og ikke så velsmagende.

4. Ukorrekt optøning af kød

For at spare tid lægger mange mennesker ofte frosset kød i vand. På den måde optøes det hurtigere, men mister sin smag. Vi anbefaler, at du tænker over, hvad du skal lave på forhånd, og tager alle de nødvendige produkter ud af fryseren.

5. Åbn ovndøren

Hvis du vil have en luftig bagning, bør du ikke åbne ovndøren, før bagningen er færdig. Selv om opskriften kun giver en omtrentlig tilberedningstid, skal du altid henvise til den og først tjekke til allersidst, når dejen ikke er faldet af.

6. Ikke at følge opskriften

Kan du huske, hvor ofte du tilsætter ting på øjemål? Vi er sikre på, at det sker ret ofte, men det er bedre at følge opskriften og respektere proportionerne. Det er især vigtigt, hvis du laver bagværk.

7. Piskning af kolde hvider

For at lave en klassisk kiks eller marengs skal du ikke kun adskille hviderne fra æggeblommerne, men også piske ingredienserne. Æggeblommerne er normalt blandet med sukker, og deres temperatur er ikke så vigtig, men hviderne skal have stuetemperatur, så de kan piskes til et stift skum.

8. Dårligt bagt pizza

Hvis pizzabunden ikke er sprød nok, påvirker det helt sikkert rettens smag. For at få et resultat, der ikke er værre end på et italiensk pizzeria, skal du sende dejen i 2-3 minutter i en forvarmet ovn og derefter smøre tomatpuré på, fordele alle de andre ingredienser jævnt og fortsætte tilberedningen.

9. Opbevar alle grøntsager i køleskabet

Ikke alle frugter og grøntsager behøver at blive opbevaret i køleskabet. Kartofler ændrer f.eks. smag, når de udsættes for lave temperaturer, så det er bedst at opbevare dem i en kurv i køkkenet. Tomater, bananer og æbler bør heller ikke sættes i køleskabet, da de kun fordærves hurtigere.

10. Koger pasta forkert

Det er ingen hemmelighed, at pasta skal kommes i kogende, saltet vand, men ikke alle ved, at det er en god idé at røre rundt i pastaen i de første par minutter af kogningen. På den måde hænger pastaen ikke fast i bunden af gryden.

11. Brug et skærebræt

I specialbutikker findes der nu et stort udvalg af skærebrætter, så du har mulighed for at købe lige præcis de brætter, du har brug for. Du bør have mindst 3 skærebrætter i dit køkken. Det ene skal du bruge til kød og fisk, det andet til at skære grøntsager og frugt, og det tredje skal du bruge til brød og andet bagværk.

12. Skær alt med én kniv

Du bør ikke spare på knivene. Køb 4 basisknive, så du føler dig godt tilpas: en kokkekniv, en universalkniv, en grøntsagskniv og en brødkniv. Alle knive adskiller sig ikke kun i størrelse, men også i kvaliteten af slibningen. Vær særlig opmærksom på dette, når du køber, og sørg for at rådføre dig med en specialist i butikken.

Forrige indlæg: Top ti produkter til kvinders sundhed og skønhed

Næste indlæg: Skal vi være bange for E-additiver i fødevarer?

Relaterede indlæg