Dårlige vaner: Hvad man ikke skal gøre umiddelbart efter et måltid

Dårlige vaner: Hvad man ikke skal gøre umiddelbart efter et måltid

Vaner efter måltidet har stor indflydelse på vores krop: nogle giver ubehag, andre fremmer en hurtig fordøjelse. Vi fortæller dig, hvad du skal opgive efter et måltid af hensyn til dit helbred.

Fordøjelsessystemet er en kompleks størrelse, og vi er nødt til at behandle det omhyggeligt og seriøst. Nogle af os har hørt tusind gange, at man skal spise uden at skynde sig, og efter måltidet skal man i nogen tid opgive kraftig aktivitet. Og andre er tværtimod vant til at skynde sig at spise deres frokost og straks gå i gang med deres arbejde. Hvordan man gør det rigtige, og hvilke ting der er bedre at vente med, når man har spist, kan du læse i den nye anmeldelse.

1. At drikke te

De, der kan lide at afslutte frokosten eller middagen med et teselskab, skal huske, at ligesom det ikke anbefales at drikke direkte under måltidet, bør du opgive vanen med at drikke mad umiddelbart efter måltidet.

Faktum er, at enhver væske, der drikkes sammen med maden, reducerer effektiviteten af mavesækkens sekretion, sænker surhedsgraden, forstyrrer den normale fordøjelse og giver en følelse af mæthed i maven. Og en kop te efter et måltid forstyrrer også aktivt jernoptagelsen.

Det bedste tidspunkt at drikke på er 20-30 minutter før et måltid. Så forbereder du maven på at indtage mad og sætter gang i stofskiftet. Det er bedre at foretrække et glas vand med citron, men en kop kaffe eller te skader heller ikke i dette tilfælde. Og dem, der ikke kan forestille sig et liv uden eftermiddagste, anbefales det at vente en time eller to med at spise.

2. Søvn

Hvis du tager en lur umiddelbart efter et måltid, vil du sandsynligvis vågne op med halsbrand og en følelse af ubehag i maven. Når du ligger ned, kommer der fordøjelsessafter fra din mave op i spiserøret og forårsager dette ubehag.

Løsningen er enkel: Gå i seng tidligst 2 timer efter, at du har spist. Og husk altid, at aftensmåltidet skal være det letteste - så vågner du næste dag med godt humør og et fremragende helbred.

3. Træning

Her er det enkelt: For det første er det usandsynligt, at du selv beslutter dig for at dyrke fysisk aktivitet på fuld mave, og for det andet ved selv amatøratleter godt, at det sidste måltid før træning ikke bør være for belastende og ikke bør forårsage kvalme, hikke og andre ubehageligheder i fordøjelsessystemet. Hvis du har et seriøst træningspas, en lang joggingtur eller udmattende fysisk aktivitet, skal du "lade op" senest 2 timer før træning. Prioriter sunde langsomme kulhydrater eller proteinholdige fødevarer.

4. Rygning

Vi vil ikke komme med en lang forklaring på, hvorfor du bør stoppe med at ryge én gang for alle. Den dårlige nyhed for rygere er, at denne afhængighed forstyrrer fordøjelsen af selv de sundeste fødevarer, hvis du ryger lige efter et måltid. Hvis du endnu ikke er i stand til at droppe cigaretterne (men vi tror på, at du snart gør det), så husk, at rygning efter frokost vil skade dig dobbelt så meget, og i dette tilfælde bør du forsøge at lade være med at ryge i mindst en halv time.

5. Varmt bad

De, der kan lide at sole sig i et varmt boblebad umiddelbart efter et måltid, bør opgive denne vane til fordel for en sund fordøjelse. Når vi tager et bad, øger vi vores kropstemperatur, og kroppen øger til gengæld blodgennemstrømningen til overfladerne i hele kroppen og reducerer den i maveområdet. På den måde forhindrer du ganske enkelt dig selv i at fordøje maden.

6. Frugt-tallerken

Normalt spiser man frugt før aftensmaden, men hvis du kan lide at spise et æble eller en banan lige efter et måltid, skal du vide, at du på den måde forhindrer den normale fordøjelse af maden.

Frugtsyrer vil helt sikkert fremprovokere gæringsprocesser i din mave, maden vil tage længere tid at fordøje, og du vil opleve ubehag. Vent et par timer efter hovedmåltidet, før du spiser din yndlingsfrugt.

7. Gå en tur

Mange af os tror, at en afslappet gåtur umiddelbart efter et måltid er godt for fordøjelsen og en bedre optagelse, men det er ikke tilfældet. Hvis du nogensinde har oplevet fordøjelsesbesvær eller sure opstød (mavesyre, der løber ned i halsen) under en sådan gåtur, bør du indse, at årsagen til disse lidelser var en forhastet beslutning om at gå en tur, efter at du knap nok var færdig med dit måltid. Gå ud og forbrænd kalorier tidligst en halv time efter et måltid: Kun på den måde vil gåturen gøre dig og din mave godt og give ægte glæde.

Forrige indlæg: 7 chokerende fakta om kokkefaget

Næste indlæg: Sådan koger du æg: 4 måder at tilberede dem på og de bedste opskrifter

Relaterede indlæg