7 chokerende fakta om kokkefaget

7 chokerende fakta om kokkefaget

Diskrimination, helvedes arbejdsforhold og 5 andre hemmeligheder bag kulisserne i kokkefaget

Udefra ser kokkefaget ud til at være en fornøjelse: Du bruger hele dagen på at lave lækre retter - er det ikke et drømmejob? Drag ikke forhastede konklusioner: Faktisk er kokkefaget et af de hårdeste. Her er et kig på kokkens liv og levned, som vil give dig et andet perspektiv på dem, der arbejder på den kulinariske front.

Kan ikke lide at lave mad derhjemme

Tror du, at kokke forkæler deres familier med haute cuisine hver dag? Det er en myte. Faktisk bryder de sig ikke om at lave mad derhjemme og forsøger at lægge ansvaret over på deres ægtefælle. De har mere end nok kulinarisk kreativitet på arbejdet, og derhjemme vil de gerne slappe af, så kokke nøjes med de mest simple retter som pizza, sandwich og koteletter.

Smag ikke på deres retter

Mange kokke indrømmer, at de med tiden har udviklet en slags had til mad, så de prøver aldrig deres retter på arbejdet. Ja, det er en fornøjelse at lave mad til en anden person, men der er ingen lyst til at røre ved det mesterværk, de har skabt.

Arbejde under farlige forhold

Kokken tilbringer næsten hele vagten på benene, mellem brændere og ovne, hvis varme kan sammenlignes med varmen i helvede. Der er ingen mulighed for at køle ned: Kokken skal bære en langærmet uniform og en kasket. Læg dertil vagter på 12 timer eller mere, forbrændinger, konstante knivstik, åreknuder, eksem, rygsmerter, og du forstår, at dette job er meget hårdt.

Tilbøjelig til psykopati

Kevin Dutton, psykolog ved University of Oxford, har udarbejdet en liste over de erhverv, hvor der er flest psykopater. Kokke er også kommet med på denne liste. De fleste af dem er besat af ordensmani, lider af perfektionisme, er ikke tilbøjelige til empati og går let over gevind. Det lyder grusomt, men det er præcis den slags egenskaber, der hjælper kokke med at fungere godt i det kaos og den stress, der hersker i et restaurantkøkken. Verdenskokken Gordon Ramsay bekræfter dette:

De er alle besat af ømhed, delikatesse og en manglende vilje til at passe på sikkerheden. De har små sjæle og er absolutte psykopater. Hver eneste af dem.

De hader Michelin-stjerner

Utroligt nok er det ikke alle kokke, der drømmer om at få de eftertragtede Michelin-stjerner. Den prestigefyldte udmærkelse lover en masse problemer: tab af kunder, manglende frihed i eget køkken, arbejde 24/7 og den konstante stress over at skulle opretholde stedets høje status og opfylde de absurde krav i den røde guide. Frygten for at miste en stjerne kan også drive en til selvmord, som det skete for Bernard Loiseau. Det er ikke underligt, at flere og flere kokke frivilligt opgiver deres engang så eftertragtede udmærkelser.

Specifikke lugte

Ethvert erhverv har en karakteristisk lugt. En kok lugter konstant af kød, løg og andre køkkenaromaer. Alt lugter: hår, læder, taske, sko, tøj - hverken vask eller dyr parfume kan forstyrre denne bouquet. Nogle kokke har endda familieproblemer på grund af det.

Diskrimination

Det ser ud til, at der i dag ikke er plads til kønsfordomme. Men i restaurationsbranchen står sexismen i fuldt flor. På trods af de mange succeshistorier om kvindelige kokke er der stadig en stereotyp opfattelse af, at mænd er bedre kokke, og at kvinder ikke kan betros for meget ansvar. Mandlige kokke betragter det som ydmygende at være underordnet det "svage køn". Ifølge Tiffany Faison, en restauratør fra Boston, bliver kvindelige kokke i modsætning til mandlige kokke ikke tilgivet for at være stive, så de er nødt til at gøre alt for at behage publikum og kolleger:

For at blive i branchen var mandlige kokke nødt til at gøre alt for at behage publikum og kolleger. En mand bliver tilgivet for dårlig karakter og opførsel: Han kan være brat, umådeholden og råbende. Kan en kvindelig kok tillade sig at være sådan? Nej, det kan hun ikke.

Forrige indlæg: Sommerhit: 3 salater med lavt kalorieindhold til den perfekte figur

Næste indlæg: Dårlige vaner: Hvad man ikke skal gøre umiddelbart efter et måltid

Relaterede indlæg